Haberler

Elazığ'ta Tren Faciası: 9 Ölü, 1 Yaralı (2)- Yeniden

Elazığ'da yolcu trenin, kontrolsüz hemzemin geçitte sera işçilerini taşıyan minibüsüne çarpması sonucu, ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Elazığ'da yolcu trenin, kontrolsüz hemzemin geçitte sera işçilerini taşıyan minibüsüne çarpması sonucu, ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden gelerek Ankara'ya yolcu taşıyan 11 bin 532 sefer sayılı tren, Elazığ'ın merkeze bağlı Yurtbaşı Beledesi'nde, seraya yolcu taşıyan Mesut Karakoç yönetimindeki 23 DF 622 plakalı minibüse çarptı. Kazada, minibüs sürücüsü Mesut Karakoç ile birlikte 4'ü Suriyeli toplam 9 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste bulunan 1 kişi de ağır yaralandı. Elazığ eski Bingöl yolu Yurtbaşı Beldesi Seralar Mevkii'ndeki kazada, kontrolsüz hemzemin geçitte uyarı veya bariyer bulunmadığı görüldü.

Kaza sonrası bölgeye sevkedilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri de hurdaya dönen minibüste ölenlerin cesetlerini uzun süren çalışma ardından çıkardı. Trenin, minibüse çarpması sonucu ölen 9 kişinin cesetleri inceleme için kaza yerinde bekletilirken, yaralanan 1 kişi ambulansla Elazığ'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

400 METRE SÜRÜKLENMİŞ

Kaza yerine gelen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, görevlilerden kaza ve sonuçları ile ilgili bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini 1 kişinin de yaralandığını belirten Vali Zorluoğlu, şöyle dedi:

"Kaza sabah erken saatlerde meydana gelmiş. Serada çalışan işçileri alan minibüs hemzemin geçitten geçerken, Tatvan-Ankara seferini yapan yolcu treni çarpıyor. Yaklaşık 400 metre sürüklemiş. Sizin de gördüğünüz gibi hiç istemediğimiz sonuçların ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerekli çalışmalar yapılacak. Soruşturmalar başlatıldı. Elim bir kaza yaşadık."

- Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yurtbaşı Tatvan Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (1)

mahmut demirkolllllu:

şehir dışındaki henzemin geçitlerin güvenli hale dönüştürülmesi , o yörenin belediyesine aittir. Vatandaş belediyeyi değil demiryolunu suçlaması yanlıştır. Şoförler kurallara bazen uymuyor. onun için;otomatık köntrol sistemleri kullanılmalı-yada alt/üst geçitler yapılmalı-ikaz işaretleri, ikaz siren ve lambaları konmalı, kontrollü bariyet bile işe yarar. dur işareti ışıklı olmalı. zamin fosforlu çigi konabilir. İkaz çanı konabilir. Daha önemlisi toplumu eğitmeli. okulda medyada ailede vede broşürlerle şöf

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title