Haberler

Elazığ, İşsizlikte Türkiye Ortalamasının Altında

Elazığ, işsizlikte Türkiye ortalamasının altında Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında son 3 ayda 5 bin 575 kişi iş sahibi olduELAZIĞ - Elazığ'daki işsizlik oranımız yüzde 8,6 ile Türkiye ve çevre illerdeki ortalamanın çok altında olduğunu belirten Türkiye İş Kurumu...

Elazığ, işsizlikte Türkiye ortalamasının altında

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında son 3 ayda 5 bin 575 kişi iş sahibi oldu

ELAZIĞ - Elazığ'daki işsizlik oranımız yüzde 8,6 ile Türkiye ve çevre illerdeki ortalamanın çok altında olduğunu belirten Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Elazığ İl Müdürü Abdullah Balcı, kentte son 3 ayda 5 bin 575 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında İş-Kur vasıtasıyla Elazığ'da 5 bin 575 kişi iş sahibi oldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren İş-Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, Elazığ'ın yüzde 8,6 işsizlik oranı ile Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etti.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 2 bin 187 kişiyi İş-Kur vasıtasıyla direk olarak işe yerleştirdiklerini vurgulayan Balcı, "İş başı eğitim programı kapsamında 850, toplum yararına program kapsamın 2 bin 40, meslek edindirme kurslarından da 500 kişi olmak üzere toplam 5 bin 575 kişiyi 1 Ocak- 23 Mart arasında işe yerleştirdik. Milli seferlik kapsamında Türkiye'deki yıl sonu işe yerleştirme hedefimiz 2 milyondur. Elazığ'da bunun ilk 2,5 ayında 5 bin 575 kişiyle hedefe hızla ilerlemekteyiz" dedi.

"İşsiz sayısı 20 bin kişiye indi"

İş ve meslek danışmanlığı kapsamında 14 bin 352 kişiyle yüz yüze bilgilendirme görüşmesi yaptıklarını aktaran Balcı, "36 farklı gurupla grup görüşmesi gerçekleştirdik. 2 bin 311 iş yeri ziyareti yaparak da iş verenlerimize çalışma hayatı kapsamında bilgilendirmelerde bulunduk. Elazığ'da 25 bin 575 işsizimiz vardı. Bunun biz 5 bin 575 kişisini işe yerleştirerek ildeki işsizlik rakamını 20 bin kişiye indirmiş olduk. Elazığ olarak Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programına çok büyük bir destek veriyoruz. Çevre illere göre de çok iyi durumdayız" diye konuştu.

"Elazığ'ın işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında"

Elazığ'ın nüfusunun 580 bin civarında olduğunu dile getiren Balcı, "İş gücüne katılım yüzde 40 oranındadır. İş gücüne katılım oranı, çocuklarla, üniversite öğrencilerini çıktığımız zaman 232 bin kişidir. Kayıtlı işsizim ise 20 bindir. Oransal olarak baktığımız zaman Elazığ'daki işsizlik oranımız yüzde 8,6 dır. Bu da Türkiye ortalamasının ve çevre illerdeki ortalamanın çok altında bir rakamdır" dedi.

(CK-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Elazığ Balcı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title