Haberler

Elazığ'ın Vergi Rekortmenlerine Düzenlenen Programla Plaket Verildi

Elazığ’da vergi rekortmenlerinin açıklandığı programda konuşan Deftardar Erdoğan Yıldıraner, 2014 yılında, vergi tahakkuk ve tahsilat oranının 2013 yılına göre büyük bir artışla gerçekleştirildiğini ve bunun önemli olduğunu söyledi.

Elazığ'da vergi rekortmenlerinin açıklandığı programda konuşan Deftardar Erdoğan Yıldıraner, 2014 yılında, vergi tahakkuk ve tahsilat oranının 2013 yılına göre büyük bir artışla gerçekleştirildiğini ve bunun önemli olduğunu söyledi.

Elazığ'da 2014 yılı gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri Elazığ Defterdarlığı tarafından açıklandı. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Defterdar Erdoğan Yıldıraner ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Şubat ayının son haftasının her yıl Vergi Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Göker, "Bende eski bir maliyeci olarak verginin bu ülke için ne anlam ifade ettiğini böyle etkin ve yetkin kurumun önünde uzun uzun belirtmek gereği duymuyorum. Vatandaşlık bilinci ve vatandaşlık olgusunun en önemli göstergesi vergi mükellefidir. Dünyaya baktığımızda insanlar kendilerine bir vatandaş olarak tanıtırken vergi mükellefi olduğunu özellikle belirtmektedir. Vergi hak ve yükümlülük olduğu kadar, sorumluluk olduğu kadar vatan ve milleti de sevmektir. Değerli iş adamlarımıza oluşturdukları istihdam ve verdikleri vergiler için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Elazığ Defterdarı Erdoğan Yıldıraner ise, "23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında 26.'sını kutladığımız Vergi Haftası'nın amacı, verginin önemini toplumun tüm kesimlerine anlatabilmek, sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak, vergiye gönüllü uyumun arttırılmak, kamuoyunda farkındalık yaratılması ve vergiyi isteyerek ödeme alışkanlığı sağlamaktır. İlimizde bu amaçları gerçekleştirmek adıyla 520 personel ile 24 bin 743 mükellefe hizmet vermekteyiz. Hazar Vergi Dairesi Müdürlüğü ile 4 ilçe Mal Müdürlüğü'nde Palu, Karakoçan, Kovancılar, Maden'de 95 bin 916 kayıtlı araç bulunmaktadır Mükelleflerimizin büyük çoğunluğu orta ölçekli işletmeler. 2013 yılında toplam tahakkuk miktarı 569 milyon 606 bin lire iken, bu miktar 2014 yılında 636 milyon 54 bin liraya yükselmiştir. Yine 2013 yılında toplam tahsilat miktarı 499 milyon 243 bin lirayken, 2014 yılında toplam tahsilat 572 bin 614 bin lira olmuştur" diye konuştu.

Cari dönem net hasılat oranı 2013 yılında yüzde 79.35 iken bu oran 2014 yılında yüzde 82.37'ye yükseldiğini belirten Yıldıraner, "Elazığ kümülatif tahakkuk artışında 2013 yılında 79 uncu sırada iken 2014 yılında 54 üncü sıraya, tahsilat artışında 2013 yılında 79 uncu iken 214 yılında 34 üncü sıraya yükselmiştir. Tahsilat oranı açısından ise 2013 yılında 18 inci sırada iken, 2014 yılında ise 13 üncü sıra da yer aldı" şeklinde konuştu.

Elazığ'ın ticaretinde gelirinde etkili olan ve bunu da ödediği vergiyle süsleyen çok değerli ticaret erbaplarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, "Elbette kazanç önemlidir ama vergilendirilmiş kazanç çok daha kutsaldır. Burada bulunan sizler esasında hepinize örnek olan kişilersiniz. Elazığ'ımızda ne kadar çok ergi toplanırsa o kadar ticaret ve sanayi döngüsünün iyi olduğu anlamına gelir. Biraz önceki sayın defterdarın açıklamasında gördük ki 2014 yılında hem tahakkukta hem de tahsilatta ciddi manada ilerlemeler var. İnşallah önümüzdeki süreç Elazığ'ımızda üretimin arttığı, yatırımın arttığı ve ticaretin daha fazla olduğu bir süreç olacaktır. Dolayısıyla da verginin daha çok ödendiği bir süreç olacaktır. Sizleri anlamlı kılan bir diğer olay ise ödediğiniz vergilerin direkt ödenen vergi olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Elazığ Defterdarlığı'nca açıklanan 2014 gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında 1. sırada Ahmet Ergün, 2. sırada, Ahmet Arıkan, 3. sırada ise İbrahim Taşel yer aldı. Açıklanan 2014 kurumlar vergisi rekortmenleri sıralamasında ise 1. sırada Osman Biçer (Eti Kurum A.Ş.), 2. sırada Ahmet Zekai Duman (Fırat Elektrik Satış Perakende A.Ş.), 3. sırada ise Ömer Polat ( Açılım İnşaat ve Ticaret LTD) yer aldı.

Elazığ Defterdarlığı tarafından düzenlenen tören sonrası vergi rekortmenlerine plaket verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title