Haberler

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Tarafından "Halk Sağlığı Haftası" İçin Stant Açıldı

Elazığ’da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihleri arası kutlanan Halk Sağlığı Haftası için stant açıldı.

Elazığ'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihleri arası kutlanan Halk Sağlığı Haftası için stant açıldı.

Ahmet Aytar Meydanı'nda açılan stantın açılışına Diyetisyen Burçin Aygün Çevik ve Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları katıldı. Burada konuşan Çevik, bu haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğunu söyledi. Halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini ifade eden Çevik, "Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini arttırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışanlarının temel amacıdır. 2012 yılında kurulan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ( THSK), yurdun ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza hizmet vermektedir" dedi.

"HER GÜN YAKLAŞIK BİR MİLYON KİŞİ AİLE HEKİMLERİYLE BİR ARAYA GELMEKTE"

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin sadece sağlık tesislerinde sınırlı kalmadığını aktaran Çevik, "Aile hekimlerince yaklaşık 9 milyon kişi yaşadıkları yerde ziyaret edilerek sağlık problemlerine çözüm bulmaktadır. Bunun yanı sıra evlerinden çıkamayan 250 bin kişiye evinde sağlık hizmeti verilmektedir. Kadın ve çocuk sağlığı TSHK'nun öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlara ve doğuştan itibaren çocuklara yönelik yapılan sağlık hizmetleri titizlikle sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. 13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan 'Ulusal Aşı' programı ile yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır. Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için ise her yıl 62 bin noktadan düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan 170 bin tahlille şebeke sularını, bin 200'den fazla noktadan alınan 35 bin örnekle de yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir" diye konuştu.

"THSK 100 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI İLE 7/24 HİZMET VERMEKTE"

Sağlık numaraları hakkında bilgi veren Çevik, "Alo 171 sigara bırakma hattı, 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve dileyen vatandaşları yurt sathına yayılmış 400'den fazla sigara bırakma polikliniğine yönlendirmektedir. Alo 181 hattı ile de uyuşturucuyla mücadeleye destek verilmektedir. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak için erken teşhise yönelik her yıl 5 milyon tarama yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir. THSK 100 bin sağlık çalışanlarıyla 7 gün 24 saat yanı başınızdadır" ifadelerini kullandı.

Stantta bulunan sağlık çalışanları, gün boyunca vatandaşlara bulaşıcı olmayan hastalıklar hakkında bilgi içeren el broşürü dağıtıp, standa gelen vatandaşların tansiyon, boy ve kilo ölçümlerini yaparak, sağlık durumları konusunda bilgilendirme yapacak. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burçin Aygün Türkiye Elazığ Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title