Haberler

Elazığ: Elazığ'da Özelleştirme Mağdurları Ankara Yolunda

Elazığ Özelleştirme Mağdurları Komisyonu üyeleri, başlattıkları "Hak Arama Yürüyüşü" doğrultusunda Ankara'ya gitmek için yola koyuldu.

Elazığ Özelleştirme Mağdurları Komisyonu üyeleri, başlattıkları "Hak Arama Yürüyüşü" doğrultusunda Ankara'ya gitmek için yola koyuldu.

Elazığ PTT Meydanı'nda Elazığ Özelleştirme Mağdurları Komisyonu üyeleri adına basın açıklaması yapan Elazığ Özelleştirme Mağdurları Komisyon Başkanı Hüseyin Bakırdağ, yıllarca emek verdikleri fabrikaların özelleştirilmesi sonucunda işten çıkarıldıklarını ve tüm sosyal haklarının ellerinden alındığını söyleyerek, Ankara'ya doğru başlattıkları yürüyüşün hak arama amacını taşıdığını savundu. Bakırdağ, "Emek verdiğimiz ve ekmek kapımız olan fabrikalarımızın özelleştirmesi sonucunda dünyada eşi ve örneği bulunmayan yeni bir istihdam şekli olan yılda 10 ay çalışan, iş güvencesi, kıdem tazminatı, ücretli izni, ek ödemesi olmayan, yıllık ortalama aylığı asgari ücret olan çalışanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve eski statümüze kavuşabilmek amacıyla Ankara'ya bir hak arama yürüyüşü başlattık. Umut ediyoruz ki, bu yürüyüşümüz olumlu neticelenecektir" dedi.

Hankendi Beldesi'ne kadar yaklaşık 22 kilometrelik yol yürüyen Elazığ Özelleştirme Mağdurları Komisyonu üyelerine, siyasi parti kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Daha sonra araçlarla Kırşehir'e doğru yola çıkan topluluk, burada Türkiye'nin dört bir yanından gelen özelleştirme mağdurlarıyla biraraya gelerek, Ankara'ya hak arama yürüyüşünü gerçekleştirecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title