Haberler

Elazığ - Derviş Eroğlu: Rumlar'ın Anlaşmaya Niyeti Yok

Derviş Eroğlu: Rumlar'ın anlaşmaya niyeti yokKUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Cumhurbaşkanları'nın tutanaklarını okuduğunu belirterek, Rumlar'ın anlaşmaya niyetleri olmadığını söyledi.

Derviş Eroğlu : Rumlar'ın anlaşmaya niyeti yok

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Cumhurbaşkanları'nın tutanaklarını okuduğunu belirterek, Rumlar'ın anlaşmaya niyetleri olmadığını söyledi.

Necmettin Erbakan ölümünün 6'ıncı yılı dolayısıyla Erbakan Vakfı Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Kültür Park Mamuratül Aziz salondaki anma programına Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili, Zorlu Töre, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuran ı Kerim tilavetinin ardından, KKTC Milletvekili Zorlu Töre, yaptığı konuşmada Kıbrıs'ın 1974 yılında yapılan Türk çıkarmasıyla özgürlüğüne kavuştuğunu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğunu ifade ederek, Necmettin Erbakan'ın Kıbrıs Barış Harekatına olan katkılarını anlattı. Töre, konuşmasının ardından Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan'a KKTC Bayrağı hediye etti.

"RUMLARIN ANLAŞMA NİYETİ YOK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, yaptığı konuşmada Rumlar'ın asla müzakere istemediklerini belirterek, şunları söyledi:

"En fazla müzakere okuyan bir arkadaşınızım. Denktaş beyin bütün müzakere tutanaklarını okudum. Sonra Talat bey Cumhurbaşkanı oldu, onun tutanaklarını da okudum. Gün geldi ben Cumhurbaşkanı oldum. Ben tutanak yazmaya başladım. Şimdi yine okumaya devam ediyorum, geleceğim nokta şu; Rumlar'ın anlaşmaya niyeti yok. Anlaşma niyetleri olsaydı, bu güne kadar sayısız anlaşma tutanakları ortaya çıkmıştır. Perez de Cuellar anlaşma metini 1986'da Kiprianu masayı terk etmiştir,Denktaş bey masada tek başına kalmıştır gelecek imza atacak diye gelmemiştir. Biz onu meclisimizden de geçirdik. Sonra 100 maddenin 91'ine evet dedik, 9'unu müzakere etmeye hazırız dedik. Cumhurbaşkanları müzakereleri kesti. Klerides hatıralarında yazıyor. Diyor ki, 'biz anlaşma ister gibi Türkleri masada oturttuk, ama hiçbir anlaşmaya imza atmadık, çünkü bizim maksadımız Avrupa birliğine girmekti' diyor. Hem Avrupa Birliği'nin üyesi, hem birleşmiş milletler üyesi. Adam benimle niye anlaşma yapsın. Rumlar anlaşma istemez diye, diye Denktaş bey öldü gitti. Ben bu yaşı aldım hala onlar anlaşma istemez diyorum" dedi.

GÖTÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Salondan detay

-İstiklal marşı

-Kuran tilaveti

-Eroğlunun gelişi

-Fatih Erbakan'a Kıbrıs Bayrağı verilmesi

-Eroğlunun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Derviş Eroğlu Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title