Haberler

Elazığ Defterdarlığı Taşınmaz Satışı Yapacak

Güncelleme:

Elazığ Defterdarlığı, Elazığ'ın Merkez İlçesi Harput ve Sürsürü mahallesinde yer alan 2 taşınmazın satışını açık teklif usulüyle yapacak.

Elazığ Defterdarlığı, Elazığ'ın Merkez İlçesi Harput ve Sürsürü mahallesinde yer alan 2 taşınmazın satışını açık teklif usulüyle yapacak.

Taşınmaz satışıyla ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Elazığ Defterdarlığı, Elazığ'ın Merkez İlçesi Harput ve Sürsürü mahallesinde yer alan 2 taşınmazın satışını Elazığ Hükümet Konağı 2. Kat Milli Emlak Müdürlüğü Makam odasında 22 Mayıs 2014 tarihinde saat 09.30'da gerçekleştirecek. Taşınmazlar için toplam tahmini bedel 4 milyon 183 bin TL, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 254 bin 900 TL olacak. Hazine taşınmazlarının satışı KDV'den müstesna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi olmayacak. Satış bedelinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5 bin TL, bu sınırlar dışında ise bin TL'yi geçmesi halinde satış bedeli taksitle ödenebilecek. Satış bedelinin taksitle ödenmesi halinde, bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faizi ile birlikte tahsil edilecek. Taşınmaz satış ve Taşınmaz kiralama ihalelerinde doğacak her türlü vergi, resim, harç alıcıya/kiracıya ait olacak. İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Elazığ Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilecek. İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Harput Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title