Haberler

Elazığ'dan Kısa Kısa -Kara Avcılarına Uyarı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15.Bölge Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Güntaç Kayapınar, kara avcılığı döneminin 24 Şubat itibariyle sona erdiğini belirterek, avcıları yasaklara uymaları konusunda uyardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Güntaç Kayapınar, kara avcılığı döneminin 24 Şubat itibariyle sona erdiğini belirterek, avcıları yasaklara uymaları konusunda uyardı.

Kayapınar, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 2014 av dönemi için 24 Şubat'tan itibaren her türlü kara avcılığının yasak olduğunu bildirdi.

Avcıların herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaması için her ne suretle olursa olsun tüfek ve canlı keklik ile ava çıkmamaları gerektiğini belirten Kayapınar, şunları bildirdi:

"Özellikle ilimizde yaygın olarak yapılan ve halk arasında çatı avı olarak tabir edilen canlı mühre ve tuzak ile yapılan avlanma usulü kesinlikle yasaktır. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda ve Merkez Av Komisyonu Kararında belirlenen süreler dışında avlanmak yasaktır. Ayrıca, tuzak, kapan, ilmek, kafes gibi araç ve gereçlerle av hayvanlarının canlı ya da ölü olarak avlanması yasaktır.

Şube Müdürlüğümüzce 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve Merkez Av Komisyonu Kararında yasaklanan tuzak, kapan, ilmek, kafes ve benzeri araç ve gereçlerle avlanan avcılara her bir aykırılık için 217 lira idari para cezası verilmektedir. Ayrıca ele geçirilen ölü ya da canlı bir adet keklik için 350, canlı mühre olarak kullanılan bir adet keklik için 500 ve bir adet tavşan için 500 lira üzerinden tazminat davası açılmaktadır."

Kayapınar, yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında Şube Müdürlüğünün yürüttüğü denetim faaliyetlerinin yanı sıra avcı ve avcı derneklerine de büyük mesuliyetler düştüğünü, avcıların yaban hayatı sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranması gerektiğini belirtti.

-BANVİT Elazığ Direktörü Yadigar, MÜSİAD'a konuk oldu

BANVİT Elazığ Direktörü Yavuz Yadigar, MÜSİAD ELazığ Şubesinin düzenlediği Dost Meclisi Toplantısı'na konuk oldu.

MÜSİAD Elazığ Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yadigar'ın toplantıda, BANVİT'in Elazığ'da gerçekleştirmekte olduğu yatırımlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Yadigar, Banvit olarak Elazığ'da üretim tesisleri satın aldıklarını, kuluçkahaneye ilk sürünün bu ay konulacağını belirtti.

2013 yılında 60 milyon lira yatırım hedeflediklerini belirten Yadigar, yeni tesislerin haziran ayında hizmete gireceğini, bu tesislerin rehabilitasyonunun 25 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Kayapınar Banvit Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title