Haberler

Elazığ'dan Kısa Kısa

Elazığ Belediyesi tarafından Devlet Demir Yolları (DDY) Kızılay Köprüsü genişletilerek, yeniden inşa edilecek.

Elazığ Belediyesi tarafından Devlet Demir Yolları (DDY) Kızılay Köprüsü genişletilerek, yeniden inşa edilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından şehir içi trafiği rahatlatmak, trafik akış hızını ve mahalleler arası bağlantıları artırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bölgesel trafiği düzenlemek ve rahatlatmak amacıyla şehir merkezi ile Kızılay mahallesi arasında ana bağlantıyı sağlayan ancak yetersiz kalan DDY Kızılay Köprüsü'nün genişletilerek yeniden inşası için çalışmalara başlandı.

Çalışmalar kapsamında 6 metre açıklığında olan köprü, 25 metre açıklığında ve 7,5 metre genişliğinde yeniden inşa edilecek. İlk olarak köprü üzerinden geçen demiryolunun başka yere taşıma çalışmalarına başlayan ekipler, daha sonra köprünün sağlam zemine oturtulması için 36 fare kazık yapı çalışmasını gerçekleştirecek.

Bölgenin gelişimi yönünde de önemli katkılar sağlayacak olan köprü inşasının 90 günde tamamlanması hedefleniyor.

"Her Atık Çöp Değildir"

Elazığ Belediyesi, "Her Atık Çöp Değildir" sloganıyla hayata geçirdiği projeye konutları da dahil etmeye hazırlanıyor.

Proje doğrultusunda iki bölgeye ayrılan kent merkezinde, ilk adım olarak ana arterlerde bulunan ve 200 metrekarenin üzerindeki iş yerlerinde geçici atık depolama alanları oluşturuldu. Resmi kurum ve okullarda ise her kata dört ayrı kutu yerleştirilirken, bina bahçelerinde ise geçici atık depolama alanları oluşturuldu.

Bu noktalarda ambalaj atıkları, cam, plastik, kağıt-karton, metal ve kompozit ambalajlı ürün atıkları ayrı ayrı biriktirilerek, toplanacak. Belirlenen noktalarda ayrıştırılarak toplanan atıklar, ilgili firmalar tarafından toplanarak, gerekli işlemlerin ardından preslenerek, geri dönüşüm tesislerine nakledilecek.

Nihai hedef, evlerin de projeye dahil olmasını sağlamak. Yapılacak çalışmalarla ilk olarak kent merkezinde pilot bölge seçilerek, evsel ve katı atıkların ayrı toplanması sağlanacak. Planlamalar doğrultusunda şehir geneline yayılacak projeyle, doğada yok olması yüzyıllar sürebilecek materyaller geri dönüşüme tabi tutularak doğanın korunması, tabii kaynakların tükenmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title