Haberler

Elazığ'da Yardıma Muhtaçlar İçin "Hayır Çarşısı"

Elazığ Belediyesi tarafından yardıma muhtaç durumdaki vatandaşlar için "Hayır Çarşısı" açıldı.

Elazığ Belediyesi tarafından yardıma muhtaç durumdaki vatandaşlar için "Hayır Çarşısı" açıldı.

Giyim, gıda, mobilya ve beyaz eşya gibi ürünlerin yer aldığı "Hayır Çarşısı"ndan yardımlar ihtiyaç sahiplerine Elazığ Belediyesi aracılığıyla ulaştırılacak.

"Hayır Çarşısı"nın açılış töreninde konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, son yıllarda hızla gelişen ve yaygınlaşan sosyal belediyecilik anlayışının güzel örneğini ve iyi uygulamasını hayata geçirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Zorluoğlu, hayırsever vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının maddi ve manevi desteklerini ekleyerek "komşusu açken kendisi tok yatanı makbul saymayan" din, inanç, gelenek ve kültürün muhafaza ettiği, bugün de çok ihtiyaç duyulan toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın güzel bir örneğini Elazığ'a kazandırdıklarını belirtti.

Son yıllarda ülkede eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaşıma, tarımdan sosyal hizmete ve yardıma, turizmden spora kadar birçok alanda çok büyük yatırımlar ve projeler hayata geçirildiğini ifade eden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemiz büyük bir atılım içerisindedir. Bu hizmetler içerisinde bence sosyal hizmet ve yardım ilk sırada olmayı hak etmektedir. Hükümetlerimiz sadece sosyal hizmet ve yardıma ayrılan kamu bütçesini kat ve kat artırmamış, aynı zamanda bu hizmetin kapsamını genişletmiş, çeşitliliğini artırmış ve bu hizmeti çok daha geniş kesimlere, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı başarmıştır."

Dünya Altın Kentler yarışmasında en büyük sosyal sorumluluk projesi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise Hayır Çarşısı ile veren elden alıp alan ele teslim edeceklerini söyledi.

Belediye olarak sadece aracılık görevi yapacaklarını vurgulayan Yanılmaz, "Ancak burada veren el alan eli, alan el de veren eli görmeyecek. Alan el hiç tanımadığı, hiç bilmediği ancak kalbinden, gönlünden, inancından gelirini 'ben fakirlerle paylaşayım' diyen insanlara dua edecek. İnanıyorum ki en kalbi dua olarak yapılmış olan bu dualar, en makbul duaların yerine geçecektir" dedi.

Gıdadan konfeksiyon malzemelerine, beyaz eşyadan mobilyaya, halısından kilimine kadar bir evin ihtiyacı olan ne varsa çarşıdan o ihtiyaçları hemşehrilerine sunacaklarına dikkat çeken Yanılmaz, bugünden itibaren Elazığ'da "Ben bugün çocuklarıma yedirecek ekmek bulamadım" diyen hiç kimsenin kalmamasını hedeflediklerini bildirdi.

Ülkeye sığınan Suriyeli ve Iraklılara da sahip çıktıklarına dikkati çeken Yanılmaz, Elazığ'da yaklaşık 5 bin Suriyeli olduğunu bildirdi.

Yanılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Keşke onların ülkelerinde zulüm ve baskı olmasa, kendi ülkelerinde rahat ve huzur içinde yaşamış olsalardı ancak bugün onlar bizim misafirimiz. Onlar muhacir ve biz ensarız. Bizim inancımız gereği misafire yapmış olduğumuz her türlü yardımın, desteğin kat ve katını Rabbimizin vereceğine inanıyoruz. Eğer biz evimizi, ekmeğimizi, aşımızı o kardeşlerimizle paylaşıyorsak bu bizim inancımızın gereği ve bundan mutluluk duyarak paylaşıyoruz. İşte bizi, inanan insanları Avrupa kültüründen ayıran en önemli fark budur."

Yanılmaz, açtıkları "Hayır Çarşısı"nın, daha proje aşamasındayken Dünya Altın Kentler yarışmasında en büyük sosyal sorumluluk projesi olarak, altın madalya ödülü aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mücahit Yanılmaz Murat Zorluoğlu Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title