Haberler

Elazığ'da "Vefa Buluşması"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bunlar 'hayır'cı. Ne kadar güzel iş varsa hep bunlar 'hayır' dediler, şimdi de 'hayır' diyorlar. Geleneği bozmadılar ama milletimiz her seferinde bunlara gereken dersi verdi, bu sefer de verecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Elazığ il başkanlığınca Paşa Konağı'nda düzenlenen "Vefa Buluşması"nda yaptığı konuşmada, klasik CHP zihniyetinin "Hayır" diye diye bugünlere geldiğini belirterek, "Bunlar 'hayır'cı. Ne kadar güzel iş varsa hep bunlar 'hayır' dediler, şimdi de 'hayır' diyorlar. Geleneği bozmadılar ama milletimiz her seferinde bunlara gereken dersi verdi, bu sefer de verecek." ifadesini kullandı.

Yıldırım, 1923'te, ecdadın Kurtuluş Savaşı'nın ardından Cumhuriyeti kurduğunu vurgulayarak, rejimin değişmediğini, bu işin o zaman bittiğini bildirdi.

"Cumhuriyetimiz 100. yılına yaklaşıyor. Demokrasimiz dünyanın standartlarının üzerine çıktı. Bir hükümet değişikliği yapıyoruz. Yönetim sisteminde bir değişikliğe gidiyoruz." diyen Başbakan Yıldırım, durup dururken de yönetim değişikliğine gidilmediğini kaydetti.

Yıldırım, Ak Parti'nin 2002'de 363 milletvekiliyle cumhurbaşkanı seçemediğini anımsatarak, bir dayatma yapıldığını, elektronik muhtıra verildiğini anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"( Ak Parti, cumhurbaşkanı seçemez.) Niye? 'Çünkü cumhurbaşkanlığı hakkı, CHP'nin mirastan gelen hakkıdır.' Cumhuriyetin kuruluşundan beri hep cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahil olmuşlar ve milli iradenin tecellisini önlemişler. O alışkanlık buraya da yansıdı ama karşılarında başkası gibi bir parti yok. AK Parti 'Bir dakika' dedi. 'Madem öyle, işte böyle. Millete gidiyoruz.' Millete gittik ve millet 'cumhurbaşkanını ben seçeceğim' dedi. Seçti mi? Recep Tayyip Erdoğan'ı 10 Ağustos 2014'te seçip Cumhuriyet tarihinin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı yaptı mı? Yaptınız, siz yaptınız. Şimdi yapılan değişiklik 2007'de alınan kararın geri kalan kısmını tamamlamaktır."

"Bunu bile çarpıtmaya çalışıyorlar"

Yüzde 50'nin üzerinde oy almış siyasi, idari ve cezai sorumluluğu olmayan bir cumhurbaşkanı bulunduğunu, yanlışın da burada yapıldığına işaret eden Yıldırım, yeni sistemin hem yetki hem sorumluluk verdiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, mevcut sistemde yargılanma ihtimalinin bulunmadığını ancak yeni sistemde cumhurbaşkanının yaptığı işlerden, kullandığı yetkilerden dolayı sorumlu olduğunu bildirdi.

Yeni sistemde cumhurbaşkanın hem soruşturulması hem yargılanmasının daha kolay olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu mu demokrasi, yoksa mevcut sistem mi demokrasi. Bunu bile çarpıtmaya çalışıyorlar." dedi.

Partililerden, bu konuların hepsini kapı kapı dolaşarak sıkılmadık, el, tebessüm etmedik yüz bırakılmadan anlatılmasını isteyen Başbakan Yıldırım, ortaya konulan bilgi kirliliğinin bu şekilde yok edileceğini belirtti.

"Koltuk ve makam geçici"

AK Parti'nin kurulduğundan beri halkın isteklerini yerine getirdiğini ifade eden Yıldırım, "Bugün ülkemizi daha fazla büyütmek, zaman kayıplarını ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin kalkınma hamlesini, 2023 cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken kararlılıkla tamamlamak için bu değişikliği yapıyoruz. Bu değişimi gençlerimiz ve torunlarımız için yapıyoruz. Gelecek nesillerimiz için yapıyoruz. Bizim kafamızda başka bir plan yok. Milletimizden gizleyecek hiçbir şeyimiz yok." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, koltuk ve makamların geçici olduğunu bilen bir yapıya sahip olduklarını vurgulayarak, daha huzurlu ve kalkınmış bir Türkiye için yeni bir karara imza atacaklarını anlattı.

Tüm parti teşkilatlarına inandığını ve güvendiğini ifade eden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bize yakışan, ülkemizin menfaatine olan ne ise onu gerçekleştirmektir. Türkiye daha büyük hedeflere yürümek için, yönetim sisteminde geçmişten gelen arızaları tek tek ortadan kaldırmak mecburiyetindedir. Milletin basiretiyle doğruyu bulacağına hiç şüphemiz yok. Bu değişimin Türkiye için ne anlama geldiğini son dakikaya kadar herkese anlatacağız. Türkiye'yi seven, milletin geleceğini düşünen herkesin görevi budur."

Diğer konuşmalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Türkiye'nin, makas değiştirmek suretiyle yeni bir sistemle tanışmanın arifesinde bulunduğunu kaydetti.

AK Parti'nin, iktidarları döneminde milleti mahcup etmediğini, her alanda hizmetlerle buluşturduğunu aktaran Ataş, Türkiye'yi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle geleceğe taşıyacaklarını bildirdi.

Teşkilat mensuplarının 16 Nisan'a kadar kalan süreyi çok iyi değerlendirmesi çağrısında bulunan Ataş, "Tüm seçmenlerimize, hanımefendilere, beyefendilere, gençlere ulaşarak, bu davanın, bu sürecin ne anlama geldiğini tek tek anlatmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze de halk oylamasına giden süreçte çalınmadık kapı, ziyaret edilmedik hane bırakmadıklarını anlattı.

Gürgöze, bugüne kadar Elazığ'daki bin 665 sokaktan 995'ini, 10 ilçeden 7'sini ziyaret ettiklerini, böylece halk oylamasına desteği daha da artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Notlar

Etkinliğin düzenlendiği salona, "Çayda çıraları yakıyoruz, hep birlikte evet", "Son güne kadar biz varız elbet, tabii ki evet" yazılı pankartlar asıldı.

Programa, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title