Haberler

Elazığ'da Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen "2023'e 10 Kala Ar-ge ve Yenilikte Elazığ Malatya, Tunceli ve Bingöl" adlı toplantı yapıldı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonudna gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ve Sermin Balık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Fırat, İnönü, Tunceli ve Bingöl Üniversitelerinin rektörleri, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, kalkınmada üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Vali Koçak "Dünya Ekonomik Forumu 2013–2014 Küresel Rekabet Raporu'na göre rekabet gücünün önemli bileşenleri olan inovasyon ve kurumsal yapılanmada bir önceki yıla göre artış gösteren Türkiye, 148 ülke arasında 44. sırayı almıştır. Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye, dünyanın 32. ihracatçı ülkesi olmasına rağmen, ihracatımızın sadece % 2'si yüksek teknoloji ürünlerinden oluşuyor. Türkiye'nin bu durumdan kurtulması, refah ve zenginlik üretebilmesi için yenilikçi bir stratejiye ve sağlam bir uygulama planına ihtiyacı var. Rekabetçi gücümüzü artırmanın yolu ise Ar-ge ve inovasyona ağırlık vermek ve verimlilikten geçiyor. İSO-1000 endeksi baz alınarak sanayi imalatı illere göre dağıtıldığında Türkiye'nin sanayileşmesi coğrafik olarak çok daha net bir şekilde görülüyor. Maalesef 25 ilimizde Türkiye'nin en büyük 1.000 sanayi işletmesinden bir tane bile bulunmuyor. Elazığ'da ise ilk 1000 de yer alan 2 şirket bulunmakta ve şirketlerin toplam sanayi imalatının Türkiye'deki payı 10.000 de 9'dur. Elazığ'ın nüfusunun Türkiye'nin 1000 de 8'i olduğunu da hatırlatalım. Türkiye'nin problemi; sadece yüksek teknolojili mallar imal edememe değil, aynı zamanda, yeterli düzey ve ölçekte sanayi imalatı yapamama ve üretimi ülke çapına yayamamaktır. Ümit ediyorum ki yapılan bu toplantılar kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine ciddi katkı sağlar ve tartışılan sorunlar ve çözüm önerileri 2023 vizyonumuza daha sağlam adımlarla ilerlememize yardımcı olur" dedi.

Toplantıda daha sonra Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan birer konuşma yaparak illerinin ekonomik durumu hakkında bilgiler verdiler.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise, "Bir elle değil iki elle, hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşma noktasında çalışacağız" dedi.

Panel daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan'ın moderatörlüğünde devam etti.

Panele Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, MİMSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Güler konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fırat Üniversitesi Türkiye Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title