Haberler

Elazığ'da Sağanak Su Baskınlarına Neden Oldu

Güncelleme:

Elazığ'da etkili olan sağanak nedeniyle rögarların taşması sonucu bazı binaların bodrum katlarını su bastı.

- Rögarların taşması sonucu bazı binaların bodrum katlarını su bastı Elazığ'da etkili olan sağanak nedeniyle rögarların taşması sonucu bazı binaların bodrum katlarını su bastı.Sürsürü Mahallesi Seyahat Sokak'ta bulunan Çağ Sitesi'nde kapıcılık yapan Fettah Taş, rögarların taşması sonucu bodrum kattaki kapıcı dairesini su bastığını ve tüm eşyalarının sular altında kaldığını söyledi.Su baskının ne olduğunu anlayamadan bir anda geliştiğini ifade eden Taş, "Hiçbir şey yapamadım. Her taraf battı gitti. Bütün eşyalarım su altında kaldı, mağdur olduk" dedi.Kapıcı Mustafa Koç da şiddetli yağış olduğunda benzer durumlarla karşılaştıklarını belirterek, "Her yağmur yağdığında su içinde kalıyoruz. Evlerimiz nemden rutubetten geçilmiyor. Genelde kapıcı daireleri bodrum katta olduğu için her yağmur yağdığında evlerimizin hali bu" diye konuştu.Koç, yaşam alanlarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi noktasında yetkililerden yardım istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: "Yeni yapılarda kapıcı dairelerini birinci katlara verseler daha iyi olur. İçerisinde kalan aile rahat eder, rahat dışarı çıkar, evi güneş görür, rutubet kapmaz, nem kapmaz. Bu şekilde çocuklarımız hep hastalığa yakalanıyor. Kapıcı daireleri bodrum katta olduğu için rögarlar direkt ana rögarlara bağlanmış. Alçak olduğu için rögar dolduğu an sular direkt evlerimizde. Hiç bir hakkımızı talep edemiyoruz. Senelik izin hakkı olsun, hafta sonu izinlerimiz olsun. Talep ettiğimiz zaman 'sen neye izin yapacaksın, burada dur siteyi bekle' diyorlar. Hem güvenlik olarak bekliyoruz hem de kapıcı olarak bekliyoruz." -

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title