Haberler

Elazığ'da Rüzgar ve Kuşlar Ekinlerin Yanmasına Neden Oldu

Elazığ’da şiddetli rüzgarın etkisi ile birbirine temas eden elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar, bir trafoya giren karga ve tellere konunca yanan kuş nedeniyle çıkan yangınlarda 500 dönümden fazla ekili alan kül oldu.

Elazığ'da şiddetli rüzgarın etkisi ile birbirine temas eden elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar, bir trafoya giren karga ve tellere konunca yanan kuş nedeniyle çıkan yangınlarda 500 dönümden fazla ekili alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, ilk yangın merkeze bağlı Bahçekapı köyünde rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu çıktı. Çıkan yangında 400 dönümlük alanda ekili 5 kişiye ait arpa ve buğday yandı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından vatandaşların da yardımıyla diğer tarlalara sıçramadan kontrol altına alındı.

Temmur köyünde ise, yine rüzgar nedeniyle tellerin birbirine teması sonucu 25 dönüm arazi yandı. Günçatı köyünde de 1 kişiye ait arpa ekili alanda elektrik tellerine konan kuşun yanarak yere düşmesi sonucu yangın çıktı. Çıkan yangında arpa ekili 7 dönümün üzerinde alan kül oldu.

Üçüncü yangına ise bir karga sebep oldu. Kavakdere köyünde elektrik trafosuna karga girmesi sonucu yangın çıktı. Yangında 100 dönümlük boş arazi yandı. Yangınlar Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri ile köylülerin yardımı ile söndürüldü. Yangınlarla ilgili soruşturma devam ediyor. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title