Haberler

Elazığ'da Lisanslı Kadın Seyisler Yetişiyor

Güncelleme:

Elazığ'da, 'Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor' projesi kapsamında, 'Atlar Emin Ellerde' sloganıyla lisanslı kadın seyis yetiştirilmeye başlandı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Hipodrom Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor' projesi kapsamında 'Atlar Emin Ellerde' sloganıyla 40 kadına 46 gün seyislik eğitimi verilmeye başlandı.

TÜRKİYE'NİN İLK LİSANSLI SEYİSLERİ OLACAKLAR

Eğitimler sonunda seyis olmaya hak kazanan kadınlar Türkiye'nin ilk lisanslı seyisleri olacak. Elazığ TJK At Hastanesinde açılışı yapılan seyislik kursuna, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Turan Karahan, İşkur İl Müdürü Abdullah Balcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, TJK Elazığ Hipodrom Müdürü Erdoğan Temiz ve seyis olacak kadınlar katıldı.

"ATLARA ÇOCUKLARI GİBİ BAKACAKLAR"

Daha önce farklı kurslara gittiğini belirten Arzu Atalay, "Şu an ilgimi çeken seyislik ile ilgili kursa başladım. Arkadaşlarımla birlikte bu kursa geldim. Arkadaşlarım, 'Seyislik kursuna gidip de ne yapacağız' dedi. Ben de bir ilki başaracağız dedim. Eğitim aldıktan sonra atlara binmek istiyorum. Atlara ilgim çocukluktan beri var. Atlara kadın eli değmesiyle atların daha uysal olacağına inanıyorum. Kadınlar çocuklarına nasıl bakıyorsa atlarda öyle bakacaklarına inanıyorum" dedi.

"SEVGİMİZİ VEREREK AŞKLA BU MESLEĞİ YAPACAĞIZ"

Atları sevdiğinden dolayı seyislik kursuna başladığını aktaran Aslı Güneş, "Şu anda bu mesleği seçtiğim için çok mutluyum. Atlarda insan sevgisi çok önemli. Atların bakımı erkeklerin yapacağı bir iş değil. Çünkü atlar sevgi ister. Biz bayanlar sevgimizi vererek aşkla bu mesleği yapacağız" diye kaydetti.

"ERKEKLER HİPODROMLARDA ATLARA ŞİDDETLE BAKIYOR"

Seyis adaylarından Seçil Çıtak ise, "Atlara karşı büyük bir ilgim var. Benim bütün ilgim atlara dayalı. Erkekler hipodromlarda atlara şiddetle bakıyor. Biz atlara bakarken sevgi ve şefkatle bakacağız" şeklinde konuştu.

İngiltere'de seyislerin yüzde 70'ini kadınların oluşturduğunu ifade eden Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Turan Karahan da Türkiye'de lisanlı kadın seyis olmadığını, bundan sonra kendilerinin lisanslı seyis kadın yetiştiriciliğini Türkiye'de başlatmış olacaklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title