Haberler

Elazığ'da Kayınvalidesi ve Kayınbiraderini Öldüren Sanığın Davası

Elazığ'da hastanede kayınvalidesi ve kayınbiraderini silahla öldürüp, eşini ve bir hasta yakınını yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı.

Elazığ'da hastanede kayınvalidesi ve kayınbiraderini silahla öldürüp, eşini ve bir hasta yakınını yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mağdurlar, maktul yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu bulunduğu Malatya'dan Ses ve Görüntü Bilim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan sanık Ümit Gürgüzel, ifadesinde eşi Tuba Gürgüzel ile görücü usulüyle evlendiğini söyledi.

Bilgisayar dükkanı açtığını ve işlerinin iyi gitmemesinin ardından iş yerini kapattığını anlatan Gürgüzel, evliliğinin 6-7'nci aylarından itibaren arasının bozulduğu eşinin ailesinin kendisini tehdit etmeye başladığını öne sürdü.

Kayınvalidesi Zeynep Demir'in her gün kendisini arayarak tehdit ettiğini ileri süren Gürgüzel, bu nedenlerle önce Antalya'nın Alanya ilçesine daha sonra ise İstanbul'da bulunan ablasının yanına kaçtığını belirtti.

Her iki kaçışında da eşinin ailesinin kendisini arayarak bir şey yapmayacaklarını iletmeleri üzerine geri döndüğünü dile getiren Gürgüzel, bu süre zarfında bozulan psikolojisi nedeniyle tedavi gördüğünü kaydetti.

Olay günü de ilaç aldığını ve eşinin kendisini arayarak "Bebeğimiz ölüyor, nefesi kesildi, morarmaya başladı. Çabuk eve gel." demesi üzerine eve giderek eşi ve kayınvalidesi ile bebeğini hastaneye götürdüğünü anlatan Gürgüzel, bebeği hastaneye yatırdıktan sonra kayınvalidesiyle bebeğin eşyalarını almak için eve döndüklerini aktardı.

Hastaneye dönerken kayınvalidesinin kendisine "seni boşatacağım" demesi üzerine aldığı ilaçların da etkisiyle kendisini kaybettiğini savunan Gürgüzel, eşini ve bebeğini alıp izini kaybettirmeye karar verdiğini söyledi.

Kayınvalidesinin hastaneye girmesinin ardından araçta bulunan silahı alıp hastaneye gittiğini dile getiren Gürgüzel, şöyle konuştu:

"Kayınbiraderim Faruk Demir kollarını uzatarak beni karşıladı ve geçmeme izin vermedi. Silahı doğrulttum, 'beni vurmadan geçemezsin' dedi. 'Annen nerede, bebek nerede' diye sordum. Vurmak istemedim. Üstüme geldi, iki adım geri çekildim. O anda silah ateş aldı. Sonra gelen eşim de silahın o anda ateş alması sonucu kolundan yaralandı. Yere düştü, bayıldı zannettim. Kayınvalidemin kaçtığını gördüm. Silahın namlusunu aşağı tuttum. Onu korkutmak için yere ateş ettim. O anda kayınvalidem de yere yatmak için eğilince isabet aldı. Eşimi ve diğer yaralanan kişiyi vurmak istemedim. Olaydan önce ilaç aldığım için şuurum tam yerinde değildi."

"Sürekli tehdit ediyordu"

Olayda yaralanan sanığın eşi mağdur Tuba Gürgüzel ise eşi Ümit Gürgüzel'in olaydan iki ay önce silahı aldığını ve sürekli kendisini "seni ve aileni öldüreceğim" diye tehdit ettiğini anlattı.

Olay günü de Gürgüzel'in elinde silahla hastaneye geldiğini ve ağabeyi Faruk Demir'e "sizi öldüreceğim" dediğini dile getiren Gürgüzel, "Ağabeyim kollarını açtı. Onu sakinleştirmeye çalışıyordu. 'Annen nerede' diye bağırdı. 3-4 kez ateş etti. Annem o anda 'evim yıkıldı' dedi. Sonra bana baktı, 1 el ateş etti. Daha sonra anneme küfrederek 'sen çok yaşadın, yeter artık' diyerek ateş etti. Annemin başında silahın şarjörünü değiştirdi. Ağabeyimin yanına giderek tekrar ateş etti. Ardından bir daha annemin yanına giderek ateş etti." diye konuştu.

Mağdur Serdar Çiftçibaşı da olay günü çocuğunu hastaneye götürdüğünü belirterek hava almak için dışarıya çıkmak isteği anda silah sesini duyduğunu, içeri girmeye çalışırken yaralandığını kaydetti.

Savcı mütalaasında, hakkında "kasten öldürmek", "yaralamak" ve "ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın almak veya taşımak veya bulundurmak" suçlarından iddianame hazırlanan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay

Tuba Gürgüzel, 6 Aralık 2016'da rahatsızlanan bir haftalık bebeğini eşi ve annesi ile tedavi için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Harput Kampüsü Kadın Doğum ve Çocuk Acil Servisi'ne götürmüştü.

Ümit Gürgüzel'in, hastanede önceden aralarında husumet bulunan kayınvalidesi, eşi ve kayınbiraderine silahla ateş etmesi sonucu Zeynep Demir olay yerinde hayatını kaybetmiş, Faruk Demir de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayda, Tuba Gürgüzel ile rahatsızlanan çocuğunu hastaneye götüren Serdar Çiftçibaşı ise yaralanmıştı.

Olayın ardından kaçan Ümit Gürgüzel, polis ekiplerince yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zeynep Demir Faruk Demir Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title