Haberler

Elazığ'da Kadın Seyisler Yetişiyor

Elazığ'da kadın seyis yetiştirilmesini öngören proje hayata geçirildi.

Elazığ'da kadın seyis yetiştirilmesini öngören proje hayata geçirildi.

Türkiye Jokey Kulübü, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR, Elazığ Hipodrom Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünce hazırlanan "Kırsalda kadın seyisler yetişiyor" projesi kapsamında Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksek Okulu Atçılık ve Antrenörlük Bölümü görevlilerince 40 kadına eğitim veriliyor.

"Atlar emin ellerde" sloganıyla 46 gün sürecek eğitimin ardından seyislik eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar, sertifika alacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kuran Karahan projenin tanıtımı amacıyla Elazığ Hipodromu'nda düzenlenen programda ilk etapta eğitime 40 bayan kursiyer aldıklarını dile getirdi. İlk olmanın her zaman güzel bir duygu olduğunu ifade eden Karahan, İngiltere'de seyislerin yüzde 70'inin kadın olduğunu söyledi.

Elazığ'da lisanslı kadın seyis bulunmadığını aktaran Karahan, "Üniversitedeki hocalarımızın vereceği eğitimlerle lisanslı kadın seyis yetiştiriciliğini başlatmış olacağız. Kırsalda kadın ve genç istihdamının oluşturulması için bir seferberlik ilan ettik. Bu seferberliğin içerisine bugün startını vereceğimiz kursla kadınlara istihdam alanı oluşturmuş olacağız." dedi.

"Kadınlar olarak sevgimizi veriyoruz"

Kursiyer Aslıhan Güneş, at yetiştiriciliğinde sevginin önemli bir yeri olduğuna işaret ederek "Bu iş erkeklerin yapabileceği bir iş değil çünkü atlar sevgi istiyor ve şiddete karşılar. Onun için kadınlar olarak sevgimizi veriyoruz, bu mesleği aşkla yapıyoruz." diye konuştu.

Atları çocukluğundan beri sevdiğini anlatan Seçil Çıtak, "Atlara karşı çok büyük bir sevgim var, aşkla bağlıyım. Hipodromlarda sevgi ve şefkatle tımar yapıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Jokey Kulübü Fırat Üniversitesi Sivrice Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title