Haberler

Elazığ'da İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden "Formasyon" Eylemi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından  formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının 15 bine düşürülmesini protesto etti.

Ellerinde pankartlarla fakülte önünde toplanan öğrenciler, "Formasyon hakkımız, söke söke alırız", "Formasyon hakkımız engellenemez" şeklinde sloganlar' atarak, formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının arttırılmasını talep etti.

Grup adına açıklama yapan FÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mesut Çaça, YÖK'ün 2015-2016 eğitim yılında pedagojik formasyon verilecek öğrenci sayısını 15 bin olarak belirlenmesinin pedagojik formasyon eğitim için bekleyen on binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini savundu.

Pedagojik formasyon eğitimi için verilecek kontenjanın, fakültelerdeki öğrenci sayısı ile orantılı olarak dağıtılması ve mezun öğrencilerin istihdamı için daha etkin adımlar atılması gerektiğini savunan Çaça, şöyle konuştu:

"Her genç binlerce umudun habercisi konumundadır. YÖK'ün bu açıklaması toplumsal bir yıkım gerçekleştirmiştir. Hayalleri yıkmıştır, emekleri yıkmıştır. Masum hayallerin göz yaşı ile sulanmasına neden olmuştur. Dershane köşelerinde zaman ayıran öğrencilerin emeğine, çabasına ve parasına ket vurmuştur. Bu problem bir eğitim problemidir, çünkü bizler eğitim gönüllüleriyiz. Gençlere parlak bir gelecek tohumu ekmeğe ant içmiş eğitimcileriz. Bu hayaller engellenemez."

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, YÖK Başkanlığı'na taleplerini iletmek üzere hazırladıkları dilekçeleri imzaladı.

Kaynak: AA / Yerel

Fırat Üniversitesi Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title