Haberler

Elazığ'da Her Mahallede Kadın Meclisi'nin Temsilcisi Olacak

Güncelleme:

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, her mahallede Kadın Meclisinin temsilcileri olacağını ve kadınlarla problemlerini en aza indirmeye çalışacaklarını söyledi.

Kadın Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkanlarıyla bir araya gelen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, her mahallede Kadın Meclisi'nin temsilcileri olacağını ve kadınlarla bir araya gelerek problemlerini en aza indirmeye yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.

Başkan Yanılmaz'ın belediyede düzenlediği toplantıya Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Kadın Sağlıkçılar Derneği Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Serpil Bulut, Kadın Girişimciler ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Aysel Künkül, Kadınlar İlim ve Kültür Derneği Başkanı Fatma Duman Gülenoğlu, Doğu Kadınlarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Nilgün Aydın, Beyaz Zambak Derneği Başkanı Yasemin Yamaç, Gülen Kadınlar Derneği Başkanı Songül Çelik ve Elazığ Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Remziye Kızılkaya katıldı.

Elazığ Belediyesi olarak insana hizmeti ön planda tuttuklarını belirten Başkan Yanılmaz, "İnsanın olduğu her yerde ve noktada hizmetlerimizle var olmak istiyoruz. Bu hizmet bazen yol, kaldırım, park, içme suyu, ulaşım gibi teknik hizmetler olabiliyor, bazen şiir, musiki, edebiyat gibi kültürel etkinlikler oluyor. Hizmet yelpazemizin ekseninde en önemli kesim annelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz teyzelerimiz ve ninelerimizdir. Geçtiğimiz günlerde annelerin çocuklarını, erdemli, bilgili ve becerikli yetiştirmek amacıyla Anne Üniversitesi'nin protokolünü imzaladık. Çünkü anneler, sadece bir çocuk yetiştirmekle kalmıyor, bir milletin geleceğini güvence altına alan, ülkesine ve milletine hizmet eden bir ulvi ruh ve anlayışla çocuklarını yetiştirmekle de sorumludurlar" dedi.

8 Mart Kadınlar Günü'nünde bu yıl bir hafta sürecek etkinlikler planladıklarını dile getiren Başkan Yanılmaz, "Bu haftayı çalışan, ev hanımı, öğrenciler gibi bütün bayanlara ulaşabileceğimiz etkinliklerle dolu dolu geçirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürmekteler. Hatta biz isteriz ki bu etkinlikleri bayan derneklerimiz ortak yapalım" diye konuştu.

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) hakkında da bilgide veren Başkan Yanılmaz, şöyle konuştu:

"Projemizle sadece erkeklerimizin değil bayanlarımızın iş sahibi olmalarını sağlayacak adımları attık. EBEGEM'den iş garantili sertifika vererek mezun ettiğimiz 22 arkadaşımızın 8'i bayandı. Kadın meclislerimizi kuruyoruz. Her mahallede Kadın Meclisi'mizin temsilcileri olacak ve o mahallemizin kadınlarıyla bir araya gelerek, onların yaşadıkları problemleri en aza indirmeye yönelik çalışmalar yapacaklar."

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın çalışmalarını desteklediklerini ifade eden STK başkanları da, çalışmalarda kendilerinin de ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Serpil Bulut Fatma Duman Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title