Haberler

Elazığ'da Gözaltına Alınan 16 Hdp ve Dbp'li Adliyede

Elazığ'da gözaltına alınan 16 HDP ve DBP'li adliyede Elazığ'da basın açıklaması yaptıktan sonra izinsiz yürüyüş yapmak isteyen ve polis tarafından gözaltına alınan 16 HDP ve DBP üyesi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Elazığ'da gözaltına alınan 16 HDP ve DBP'li adliyede

Elazığ'da basın açıklaması yaptıktan sonra izinsiz yürüyüş yapmak isteyen ve polis tarafından gözaltına alınan 16 HDP ve DBP üyesi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Geçen cuma akşamı, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptıktıktan sonra, çatışmalarda ölen PKK'lıların fotoğraflarının bulunduğu pankart açıp izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis gruptan, 7 Haziran Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili adayı olan Türkan Bingöl'ün de aralarında bulunduğu HDP ve DBP üyesi 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların emniyetteki soruşturmaları bugün tamamlanarak adliyey sevk edildi. Sıkı güvenlik önlemleri alınan adliyeye getirilen aralarında 6 kadının da bulunduğu şüphelilerin zafer işaretleri yaptıkları görüldü.

Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıkta ifade verme işlemleri sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title