Haberler

Elazığ'da Gençler İş Başında Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Elazığ Genç MÜSİAD’ın 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında üniversite topluluğunca hazırlamış olduğu “Gençler İşin Başında” projesine Gençlik ve Spor Bakanlığı hibe desteği sağladı.

Elazığ Genç MÜSİAD'ın 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında üniversite topluluğunca hazırlamış olduğu "Gençler İşin Başında" projesine Gençlik ve Spor Bakanlığı hibe desteği sağladı. Projenin tanıtım toplantısı Elazığ'da Genç MÜSİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Genç MÜSİAD üniversiteli gençlerde girişimcilik kültürünü oluşturmak ve yaymak üzere eğitim ve sosyal faaliyet sağlarken diğer yandan çeşitli çalışmalara da imza atıyor. Genç MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından hazırlanan"Gençler İş Başında Projesi" Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan hibe desteği almaya hak kazandı. Projenin tanıtım toplantısı Elazığ'da bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı İbrahim Gök, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücel Can, Genç MÜSİAD Başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle öğrenciler katıldı. Genç MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Yunus Evliyaoğlu toplantının açılış konuşmasında projenin önemine vurgu yaparak, "Gençler İşin Başında" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sağladığı hibe desteğiyle hayata geçiyor. Orta öğretim kurumlarında okuyan gençleri "Sanayisi Elverişli İllerde Bulunan ve Ülkemizin Ticaretinde Önemli Yer Alan Büyük İşletmelere ve Kuruluşlara, Teknik ve Bilimsel Amaçlı Ziyaret" konulu proje kapmasında 22 lise öğrencisine üniversite öğrencilerinin liderlik yapması planlanıyor. Bu bağlamda ekim ayı ile faaliyete geçen projemizde ilk gezimiz Adana'ya olacak. Lise ve üniversite öğrencileri bu geziler ile çalışma hayatı çalışma disiplinini görecek, iş hayatından kesitlerle kendi öz iradelerini kullanarak hayata atılma planları yapacaklardır. Liseli gençlerin meslek edinme konusunda fikir edinme etkinliklerine paralel olarak ise üniversite öğrencileri iş olanaklarıyla yüzleşme fırsatı bulacaklardır. Yakın zamanda tanıtımı yapılacak olan projenin geri dönüşümlerinin istenilen sonuçta olmasını hedefliyoruz" dedi.

MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı İbrahim Gök de gençlerin bu proje sayesinde sanayicilerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı yakalayacağını ifade ederek, "Bugün burada bu kadar genci bu arada görmek beni gerçekten çok duygulandırdı. Gençlerimizin bu proje sayesinde kendilerini geliştireceklerine inanıyorum. Genç MÜSİAD Şubemizi de bu anlamlı bu projeyi hayata geçirecekleri için şimdiden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücel Can ise gençlik projelerini önemsediklerini belirterek, "Dernek olarak gençlerin bu tür projelerle ilgilenmesi bizleri sevindiriyor. Bizler de bu dernek olarak bu tür projelere her zaman destek olmaya hazırız" dedi.

Toplantının son bölümünde Genç MÜSİAD Elazığ Şubesi Üniversite Birimi Başkanı Mustafa Demir, projenin detayları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Günün anısına projeye destek verenlere plaket ve çeşitli hediyeler verilmesinin ardından tanıtım toplantısı sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Gök Yücel Can Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title