Haberler

Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliği

Elazığ'da 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet-Sen Elazığ Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen programa, AK Parti milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, Diyanet-Sen Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Meltem Ataş, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program Sait Koç Camii Müezzin Kayumu Cabir Karataş tarafından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Yanılmaz, din görevlilerinin Peygamberler varisleri olduğunu belirterek, "Mihraba geçtiğiniz an onu temsil eden, o yüce insanı temsil eden ve kainatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı o yüce insanın temsilcilerisiniz. Hem manevi kimliğinizle hem maddi olarak bulunduğunuz yerlerde vermiş olduğunuz hizmetlerle çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim gayretinizi arttırsın. Tabi ki bu ülkemizde ezan sesi susmayacak Allah'ın izniyle. Sizlerin yapmış olduğu hizmetlerin aldığınız maaşlarla, aldığınız maddi gelirlerle, doğru orantıyı görmek en büyük hata olmuştur. Bizler için en büyük mutluluk davamıza ve inancımıza hizmet etmektir. Bir kişinin Kur'an-ı Kerim öğrenmesine vesile olmak kainatta güneşin üzerine doğduğu her şeye sahip olmaktan daha evladır ve daha güzeldir. Tabi ki bu ülkede yaşana insanlar olarak biz hep birlikte davamızın ve inancımızın mücadelesini vereceğiz. 30 mart 2014'den sonra göreve geldiğimizde belki ilk ele aldığımız olay camilerimizin temizliği oldu. Halıların yıkanması oldu. Periyodik olarak bu göreve aynen devam ediyoruz. Alo 188 cenaze hattını kurarak esasından sizlerin üstünden büyük bir yükü almış olduk. Belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz imamlar cenaze yıkıcısıyla ve her türlü hazırlıklarla bir telefon geldiğinde bütün ekibimiz gidip görevini yerine getiriyor ve cenaze sahibinden de ücret alınmıyor. Bu hizmetleri yaptık elbette yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"EZANLARI SUSTURMAYIZ, CAMİLERİ KAPATMAYIZ"

Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen ise, din görevlilerinin toplumun önderi ve rehberi olduğunu söyledi. Din görevlisiz bir toplumun düşünülemeyeceğini ifade eden Ergen, "Mesai mevhumu tanımadan 24 saat boyunca görev yapan saygıdeğer din görevlisi kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Bizler Diyanet-Sen ve Memur-Sen olarak din görevlilerimizin toplumda hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen mücadeleyi hep birlikte gösteriyoruz. Bizler Diyanet-Sen olarak referansımızı aldık. Peygamber efendimize nubuvet gelmeden önce Mekke'nin ticaret kolları güvenliği için kurulan bu sivil toplum örgütüne, Peygamber efendimiz daha sonraki yıllarda bugün olsa yine destek veririm dediği o sivil toplum örgütünün bir devamı olduğumuzu düşünüyoruz. Referansımızı buradan alırken asli görevimiz olan kamu görevlilerinin özlük, mali ve sosyal haklarını koruyup kollamak görevimizi de ihmal etmiyoruz. Bizim yaptığımız görevin ücretle ölçülmesi elbette mümkün değildir. Bizlerde iaşemizi sağlamak için ücret almak zorundayız. Biz her zaman ifade ediyoruz. Bugünde buradan haykırıyoruz. Bize hiç ücret verilmese de ezanları susturmayız, camileri kapatmayız Allah'ın izniyle. 2002 yılından sonra Diyanet Başkanlığımızdaki değişimle birlikte sosyal haklarımız, özlük haklarımız ve kültürel haklarımız gerçekten gelişti. Bunda Diyanet-Sen'imizin elbette payı çok büyüktür" diye konuştu.

"DİN GÖREVLİLERİ HALKIN DESTEKÇİLERİDİR"

Diyanet-Sen Elazığ Kadın Kolları Başkanı Meltem Ataş ise, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu haftamızın ülkemiz, milletimiz ve tüm diyanet çalışanları için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler din görevlileri olarak çok kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz. Din görevlileri halkımızın manevi ve sosyal destekçileridir. Onlarla iç içe yaşayan, onların dertleriyle dertlenen halkının arasında uzlaşmacı ve bütünleştirici bir tavır sergileyen ve vatanımızı he köşesinde halkımız içim mücadele eden bu ulvi mesleği yerine getiren din görevlilerimizin toplum içerisinde çok önemli bir misyon ve çok saygın bir kişilikleri vardır. Bizler Diyanet-Sen temsilcileri olarak bu saygınlığın ve misyonun farklılığı ile hareket etmekteyiz: "

Konuşmaların ardından Diyanet-Sen Elazığ Şubesi tarafından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a camii temizliği konusunda ve derneğe yardımlarından dolayı plaket verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Murat Ergen Diyanet Sen Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title