Haberler

Elazığ'da Bulunan 250 Kilo Patlayıcının Kuvvetlendirildiği Belirlendi

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bir menfeze yerleştirilen 250 kilo patlayıcının amonyum nitrat ile güçlendirilip, 300 metre kablo çekilerek patlamaya hazır hale getirildiği öğrenildi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir menfeze yerleştirilen 250 kilo patlayıcının amonyum nitrat ile güçlendirilip, 300 metre kablo çekilerek patlamaya hazır hale getirildiği öğrenildi.

Karakoçan Kaymakamlığı, menfezde bulunan ve imha edilen patlayıcı ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Karakoçan İlçe Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 19.10.2015 pazartesi günü Karakoçan İlçesi Gündeğdi köyünün 2 kilometre ilerisinde bulunan 3. menfeze PKK/KCK terör örgütünce 250 kilogram tahrip gücü yüksek patlayıcı madde döşendiği tespit edilmiştir. Söz konusu yerde yapılan incelemelerde menfez civarında ateşleme bloğu alınarak, 18 adet pil sarımlı, 300 metre kablo ve 5 adet büyük tüpün birbirine paralel bağlandığı, muhtemelen amonyum nitrat ile kuvvetlendirilmiş tahrip gücü yüksek patlayıcı tespit edilmiştir. Patlayıcı Karakoçan İlçe Jandarma unsurlarınca imha edilmiştir" denildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karakoçan Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title