Haberler

Elazığ'da Boğa Dağıtımı

Elazığ'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 46 üreticiye boğa verildi.

Elazığ'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 46 üreticiye boğa verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlık tarafından Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında, il müdürlüğü boğa dağıtımına devam ediyor.

Hayvan dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, il müdürlüğü olarak kentteki hayvancılığın geliştirilmesi için DAP kapsamında yaptıkları boğa ve koç desteklemeleri projesi kapsamında bugün 46 üreticiye 8 bin lirası hibe destekli boğa dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Elazığ olarak bugüne kadar 326 baş damızlık koç ve 258 damızlık boğa dağıtımını gerçekleştirdiklerini anımsatan Karahan, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda üreticilerimize 2 milyon 24 bin lira hibe desteği verdik. Bakanlık olarak üreticilerimize desteklerimiz önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Bunun yanında ilimizde DAP kapsamında 467 tane ahır ve ağıl yapımı müracaatı da aldık. Bakanlığımız 100 üreticimizin projesine onay verdi. Proje kontrolleri tamamlanan ahırların inşaat yapımları devam etmektedir. İlimize kazandırılacak olan 100 ahır için yaklaşık 8 milyon 160 bin lira hibe hak sahiplerine ödenecektir. Böylece ilimizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı geliştireceğiz."

Konuşmanın ardından hak sahiplerine damızlık boğa dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Elazığ Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title