Haberler

Elazığ'da Bitki Sağlığı Eğitimi Verildi

Elazığ’da Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında meyve sinekleri ve biyoteknik mücadele konuları hakkında hizmet içi eğitim toplantısı düzenlendi.

Elazığ'da Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında meyve sinekleri ve biyoteknik mücadele konuları hakkında hizmet içi eğitim toplantısı düzenlendi.

Eğitimler ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, iki aşamalı yaptıkları eğitimlerde hem teorik hem de uygulama ile tecrübe edildiğini söyledi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Volkan Çelik, biyoteknik mücadelenin amacı, yöntemleri ve avantajları konusunu anlattı.

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli uzman Mehmet Kaplan'da ülkesel boyutta sürvey çalışması başlatılan ve iç karantinaya tabii bir zararlı olan meyve sinekleri ile ilgili bilgi verdi.

Birçok meyve türünde zarar oluşturabildiği ifade eden Kaplan, Meyve sinekleri zararlısının zarar şekli, yaşam döngüsü, sürveyinin, morfolojisi ve başka alanlara yayılmasının nasıl önleneceği ile alınması gereken tedbirlerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Eğitimin devamında ise merkez Hoş köyünde bağ alanına giden katılımcılara, biyoteknikle mücadele kapsamında uygulamalı eğitim verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kaplan Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title