Haberler

Elazığ'da Bisiklet Yarışması ve Yamaç Paraşütü Şenliği

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 2. Geleneksel Bisiklet Yarışması ve Yamaç Paraşütü Şenliği düzenlendi.

Sivrice Belediyesi ile Genç Elazığlılar Derneği'nin katkılarıyla Hazar Gölü kıyısında organize edilen şenlikte, bisiklet yarışı, paramotor gösterisi ve çeşitli etkinlikler yer alırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle 100 sporcunun katıldığı yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirilemedi.

Çeşitli illerden 35 sporcunun katıldığı bisiklet yarışması ile Hazar Gölü kıyısındaki 64 kilometrelik parkurda pedal çeviren sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Ziya Yurtcan'ın ilk sırayı aldığı bisiklet yarışında, Hasan Gökcan ikinci, Fatih Eren ise üçüncü oldu.

Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, ilçenin Hazar Gölü, Hazar Baba Dağı, Batık Şehir ve kayak merkezi ile çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak bugüne kadar bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini söyledi.

Son yıllarda gerçekleştirilen bu tür organizasyonların ilçenin turizm potansiyelinin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Erdem, "İnşallah bu ve buna benzer organizasyonlarla Sivrice'nin potansiyeli açığa çıkacak. Bu da gerçekten ilçe ekonomisine fayda sağlayacak. Hem turizm açısından hem de sporun gelişmesi açısından faydalı olacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise tarihi ve doğal güzellikleri ile güzide bir ilçe olduklarını vurgulayarak, çeşitli etkinliklerle hem Türkiye'ye hem de dünyaya açılmaya çalıştıklarını aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

Hazar Gölü Sivrice Elazığ Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

GÜL AL:

HELAL SİZE

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title