Haberler

Elazığ'da "Bereket Ormanı"

Elazığ'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Elazığ'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Merkeze bağlı Yedigöze mevkisinde oluşturulan dikim alanındaki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, orman alanlarının korunması ve fidan dikiminin teşviki amacıyla Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Elazığ'da da fidan dikimi yapılacağını söyledi.

İstanbul, Diyarbakır, Mersin, Balıkesir ve Trabzon'un yanı sıra Emine Erdoğan'ın Elazığ'a da canlı olarak bağlanmasının gurur verici olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli miraslarımız. Bugün tüm Elazığlılar olarak bu mirasa ortak olmak için bir araya geldik. Elazığımızda Bereket Ormanı adıyla merkez Yedigöze mevkisinde 18 hektar alan üzerinde kızıl çam, kara çam ve sedir başta olmak üzere 24 bin fidanı dikmiş olacağız. İnşallah bu yıl başlamış olduğumuz bu proje önümüzdeki yıllarda daha da geniş alanlara yayılarak devam edecek."

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile canlı bağlantı sistemiyle konuştuktan sonra Yedigöze mevkisinde oluşturulan alana gönüllülerce fidan dikildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Zorluoğlu Emine Erdoğan Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title