Haberler

Elazığ'da Basınçlı Sulama Sistemleri Eğitimi Başladı

Elazığ'da çiftçilere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Projeli Sulama Eğitimleri 10. Kalkınma Planı" kapsamında basınçlı sulama sistemleri eğitimi verilmeye başlandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda 10 gün sürecek olan eğitimde çiftçiler, Ziraat Mühendisi Nihal Altıntaş ve Ahmet Öztürk tarafından, toprak, bitki, su ilişkileri, debi, sulamada kullanılan pompalar, yağmurlama ve damla sulama sistemleri hakkında bilgilendirilecek. Eğitim sonrası kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verilecek ve çiftçiler küçük, büyük ölçekli tarımsal işletmelerde, meyve ve sebze bahçelerinde, fidanlıklarda, kendi iş yerlerinde, park, bahçe, fabrika, otel, tatil köyleri gibi yerlerde çalışabilecek.

Elazığ'da bilinçli çiftçi ve kaliteli üretimin gerçekleşmesi için dönem dönem eğitim programları düzenlediklerini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, "Tarımsal faaliyetler ile uğraşırken, tarımın en önemli ayaklarından biri olan sulama faaliyetlerinin de doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. İlimizdeki bu eksikliği gidermek için sulama sistemlerini doğru uygulamaya yönelik, hem basınçlı sulama sistemlerinin kullanımı hem de bireysel sulama sistemleri ile alakalı eğitim planladık. Siz değerli üreticilerimiz almış oldukları bu eğitimden sonra yapacağınız tarımsal faaliyetlerden daha kaliteli ürünler elde edeceksiniz. Bu eğitimlerden sonra çiftçilerimiz geleneksel tarım uygulamalarını bırakıp modern tekniklerin uygulanmasını gerçekleştirecektir" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Öztürk Altıntaş Elazığ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title