Haberler

Elazığ'da 'Aşmak İçin Hareket' Kampanyası Başladı

Elazığ’da “Aşmak İçin Hareket” kampanyası kapsamında engelliler, protokol üyeleri ile futbol oynayıp, bayrak yarışı yaptı.

Elazığ'da "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında engelliler, protokol üyeleri ile futbol oynayıp, bayrak yarışı yaptı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, çayda çıra da oynandı.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim Bakanlıkları'nın katkılarıyla, Türkiye Beyaz Ay Derneği'nin koordinesinde başlatılan "Aşmak İçin Hareket" kampanyası Elazığ'da hayata geçirildi. Elazığ Valiliği ile belediyesinin de desteklediği kampanya kapsamında Kültür Park Spor Tesisleri'nde etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe, Vali Murat Zorluoğlu, Türkiye Beyaz ay Derneği yöneticileri, kamu kurum temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Ülkede engelli bireylerin sayılarının oldukça fazla olduğunu belirten Türkiye Beyaz Ay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat, "Ancak hepimizin bilmediği ama hepimizin hayatında mutlaka karşılaştığı bazı durumlar var. Genar'dan alınan verilere göre engelsiz bireylerimizin yüzde 50'sının hiçbir engelli arkadaşı olmamış. Yüzde 54'ü ise engellilerle nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Engelsiz bireylerin yüzde 78'si engelli bireyleri tanımaya yönelik hiçbir girişimde dahi bulunmamışlar" dedi.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ DAHA ÇOK SOKAKTA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Son yıllarda engelliler adında önemli projeler yapıldığına değinen Vali Murat Zorluoğlu, "Son yıllarda ülkemizde engelli insanlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için hayati önem sahip çok önemli projeler uygulamaya konmuştur. Çok başarılı çalışmalar yapılmıştır. Engellilere evde bakım hizmeti, bağlanan maaşlar bu projelerden sadece birkaç tanesidir. Yapılan bunca büyük çalışmalara rağmen halen engellilerle alakalı olarak yapmamız gereken çok daha büyük çalışmalar, almamız gereken daha çok mesafeler vardır. Biz engelli kardeşlerimizi daha fazla sokaklarda, parklarda, bahçelerde, iş, ekonomik ve soysal hayatta görmek istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için bu soysal alanları, kaldırımları, yolları, iş yerleri, alışveriş merkezleri, binaları ve her şeyi engelli kardeşlerimizin maksimum faydalanabileceği bir şekle getirmemiz lazımdır. Önümüzdeki dönemde kamu kuruluşları ve belediyelerin bu bakımdan daha hassas davranması gerekiyor. Bütün planlamalarında engellilerinde bu sokakları, yolları ve binaları kullanacağını hesaba katarak hareket etmelidir" diye konuştu.

ÇAYDA ÇIRA VE FUTBOL OYNADILAR

Açılış konuşmaların ardından yapılan çeşitli etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan engelliler, Elazığ'ın yöresel halk oyunu olan çayda çıra oynadı. Vali Zorluoğlu da engellilere katılarak, onlarla beraber bayrak yarışı yaptı. Daha sonra ise protokol üyeleri ile engelliler futbol oyandı.

Yapılan etkinliklerin ardından Vali Zorluoğlu, etkinliklere katılan engelli sporculara madalya taktı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyaz Ay Derneği Elazığ Valiliği Murat Zorluoğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title