Haberler

Elazığ'da 5 Milyon Bütçeli İş Başı Eğitimi Programı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi ile Elazığ İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan İş Başı Eğitim Programı ile işe başlayacak işçilerin maaşları İş-Kur tarafından ödenecek.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi ile Elazığ İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan İş Başı Eğitim Programı ile işe başlayacak işçilerin maaşları İş-Kur tarafından ödenecek. İş Kur Elazığ İl Müdürlüğü yetkilileri program kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıda nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda sanayicilere bilgilendirme yapıldı.

Elazığ OSB'de, İş-Kur İl Müdürlüğü ve sanayiciler arasında bilgilendirme toplantısı yapıldı. OSB konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, İş-Kur İl Müdürü Yasemin Güler, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve sanayiciler katıldı. Toplantıda sanayiciler, İş-Kur yetkilileri tarafından İş Başı Eğitim Programı kapsamında bilgilendirildi.

"İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMIYLA NİTELİKLİ ELEMAN SAYISI ARTACAK"

İş-Kur İl Müdürü Yasemin Güler, nitelikli eleman sayısının az olduğuna dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıl başlatılan İş Başı Eğitim Programı'nı bu yıl daha da olgunlaştırarak hayata geçirdik. Bize gelen 5 milyonluk ödeneğin yarıdan fazlasını bu programa harcayacağız. Çalışmak isteyen vatandaşlarımız işverenle anlaşmaları halinde bize müracaat ederek işe başlayabilecek. Tarafımızdan gönderilen işçilere kurumumuz tarafından 6 aya kadar destek sağlanacak. İşveren eğer talep ederse o işçiyi kendi imkanlarıyla çalıştırmaya devam edecek. Maalesef iş yerlerinde nitelikli eleman sorunumuz var. Bugün burada sanayicilerimizi bilgilendiriyoruz. İş Başı Eğitim Programı kapsamında nitelikli eleman sayısının artacağına inanıyorum" dedi.

"ELAZIĞ SANAYİSİ YÜZDE 13 BÜYÜDÜ"

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk de Elazığ sanayisinin ülke ortalamasının üzerinde geliştiğini belirterek, "Özellikle ülke büyümesinin yüzde 3 civarında olduğu 2014 yılında Elazığ sanayisi yüzde 13 civarında ve ülke ortalamasının 4 katı kadar bir büyüme sağladı. Elazığ OSB ile ilgili son derece ümitvarız. İlimizde bu konuda olumsuz hava estiren kesimlerin ön yargılı olduğunu düşünüyoruz. İş Başı Eğitim Programının ise sanayicilerimiz ve işsizliğin önlenmesi açısından önemli olduğu kanaatindeyiz. Programın sanayicilerimize ve işsizlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"YATIRIMCILARA DESTEK OLACAĞIZ"

Göreve geldikleri günden itibaren Elazığ'ın bölgenin cazibe merkezi olması yönünde çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, Elazığ OSB'ye yatırım gelmesi için belediye olarak gerekenleri yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler Elazığ'ın gelişmesi ve kalkınması için mücadele ediyoruz. Elazığ'a yatırımcı gelmesi konusunda da gittiğimiz her yerde görüşmeler yapıyoruz. Elazığ OSB'nin 2014 yılında enerji üretiminin artması imalatın da arttığını gösteriyor. Bu sebeple sanayinin daha da gelişmesi için yatırımcı sayısının artması gerekiyor. Bizler Elazığ Belediyesi olarak yatırım yapacaklara imar izni başta olmak üzere her türlü kolaylığı sağlama konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

Toplantının son bölümünde İş-Kur yetkilileri, sanayicilerin sorularını yanıtladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mücahit Yanılmaz Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title