Haberler

Elazığ'da 26 İşçi Açlık Grevine Başladı

Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği'nden 5 yıldır maaş alamayan 26 işçi bugün açlık grevi başlattı.

Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği'nden 5 yıldır maaş alamayan 26 işçi bugün açlık grevi başlattı. Elazığ'da 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Uluova'nın sulanması için kurulan Eyüp Bağları Sulama Birliği, 2010 yılında faiziyle birlikte yaklaşık 20 milyon lira elektrik borcunu ödeyemeyince feshedildi. Birlikte çalışan 26 işçi, maaş alamazken, başka kurumlara da geçici işçi olarak alınmadı. Yaklaşık 5 yıldır işsiz olan 26 işçi bugün Beyaz Çeşme Mevkii'nde bir boş dükkanda açlık grevi başlattı. İşçilerin grevini CHP, MHP ve HDP, KESK yöneticileri destek verdi.

İşçilerden Süleyman Tanış, kadrolarının hala sulama birliğinde olduğunu ancak 5 yıldır maaş alamadıklarını, sigortalarının da ödenmediği için sağlık sigortasından yararlanamadıklarını söyledi. Tanış, yıllardır verdikleri mücadeleden bir sonuç alamadıklarını belirterek, "26 işçi olarak açlık grevi başlattık. Biz burada yaklaşık 5 yıldır devletin mağdur ettiği insanlarız. ya hakkımızı alacağız ya da burada öleceğiz. Artık bizim gidecek üçüncü bir adresimiz yok. ya yetkililerimiz bizi buradan alıp işimizin başına götürürler ya da eşimiz, dostumuz, arkadaşımız bizi buradan kaldırır musalla taşına koyarlar. Biz burada her şeyi göze almış insanlarız. Açız, mahkumuz biz. Şu anda ailelerimize ekmek götüremez hale gelen arkadaşlarımız var aramızda. Ben buradan tüm yetkililere soruyorum. Allah aşkına bu ülkede milyonlarca kamu çalışanı var, emeklisi var işçisi var memuru var. 5 ay maaş almadan hayatını sürdürebilir mi? Biz arkadaşlarımızla 5 ay değil tam 5 yıldır maaş alamıyoruz" dedi.

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe, işçilerin yanında olduklarını belirterek, "Burada toplanmamızın nedeni yaklaşık 26 işçimizin DSİ bünyesinde Eyüp Bağları Sulama Birliği'nde çalışıyorlardı, devlet tarafından mağdur edilmeleridir. Bu sorun yeni bir sorun değil, Elazığ'ın yüzyıllık ovasını kuruttular kimsenin sesi çıkmadı. Kuruttukları gibi 26 tane evin ocağını da bunlar söndürdüler. Neden kimse bu sorunu çözmedi, hep yapacağız edeceğiz görüşmeleri yapılıyor. Bakın bu insanların artık bıçak kemiklerine dayandı, açlık grevinden bahsediyorlar. 26 kişi zaten devlet tarafından bunlara kadro verilmiş, bunlar yasal olmayan bir şey istemiyorlar ki. Bunlar iş statüsünde bir değişiklik istemiyorlar iş istiyorlar nerde olursa olsun çalışmak istiyorlar. Biz CHP olarak bu arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.

MHP Milletvekili aday adayı Bilal Çoban, KESK dönem sözcüsü Fuat Koç. HDP İl Başkanı Yunus Güneş de yaptıkları açıklamalarda, grevdeki işçilerin uğradıkları haksızlığın giderilmesi isteyerek, işçilerin yanında olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Çeşme Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title