Haberler

Elazığ CHP'li Özel: Bu Ülkede Bir Tane Başkomutan Var, O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür

CHP'li Özel: Bu ülkede bir tane Başkomutan var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'türCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, kurallara uyarak, yapılacak seçimlere, demokrasi içinde ki iktidar muhalefet rekabetine evet dediklerini belirtirek, "Ancak, iş gelipte bir...

CHP'li Özel: Bu ülkede bir tane Başkomutan var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, kurallara uyarak, yapılacak seçimlere, demokrasi içinde ki iktidar muhalefet rekabetine evet dediklerini belirtirek, "Ancak, iş gelipte bir yere dayandığında 'Artık ben başkomutan olacağım, bu ülkenin kurucu babalarına, kurucularına ulu önderine laf edeceğim ve kendimi başka yerlere koyacağım' dersen orda duracaksın. Bu ülkede bir tane başkomutan var o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür"dedi.

Elazığ'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Gurup Başkan Vekili Özgür Özel, İl başkanlığının düzenlediği salon toplantısında partililer ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özel, bir iradeyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "Bizim bir kurucu genel başkanımız var diyorlar, biz onu çok seviyoruz, onu görevi boyunca, nerdeyse imkan verilse ömür boyunca başkomutan yapmak istiyoruz. Atatürk'ün kendi için talep etmediği, birisi kendi için talep ediyor. Cumhuriyet Halk Partisinin kurucu genel başkanına vermediği yetkiyi birileri kendi kurucu genel başkanlarına vermek istiyorlar"dedi. Böyle bir şey olmadığını da söyşleyen CHP'li Özgür Özel, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim bir kurucu genel başkanımız var eyvallah, Onu çok seviyoruz eyvallah, hatta o çağırınca gezi olaylarından sonra kot pantolon üzerine kefen giyiyor bizimkiler, perde kumaşından kefen yapıp kotun üzerine çekiyorlar, hava alanlarında toplanıyorlar 'Biz onu başkomutan yapacağız, bu rejimi değiştireceğiz'. Orada dur. Rejim değişikliği dediğinde başka bir şey var. Muhtar seçerken oyları sayarsın, milletvekili seçerken oyları sayarsın sayarsın, burada da 16 sında bir seçim olacak ve akşam elbette oylar sayılacak ve o sayım teferruattan ibaret kalır. Çünkü, eğer rejim değiştirmek diyorsan, başka bir kurucu genel başkan, başka bir başkomutan sen söyleyince kot üzerine kefen giyenler değil o söyledi diye toprak altında kefensiz yatanların torunları çıkar meydana. O yüzden kurallara uyarak, yapılacak seçimlere demokrasi içinde ki iktidar muhalefet rekabetine evet, ancak iş gelipte bir yere dayandığında 'artık ben başkomutan olacağım bu ülkenin kurucu babalarına, kurucularına ulu önderine laf edeceğim ve kendimi başka yerlere koyacağım' dersen orda duracaksın. Bu ülkede bir tane başkomutan var o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, konuşmasında neden "Hayır" oyu verdiklerini anlatarak, tüm vatandaşların 16 Nisan'da yapılacak referandum da "Hayır" oyu için çalışmalarını istedi. Konuşmalardan sonra İzmir marşı ile salondaki program tamamlandı. CHP heyeti Elazığ'da bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettikten sonra Malatya'ya gidecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Özgür Özel Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title