Haberler

Elazığ Caddesi'nde Çalışmalar Sürüyor

Güncelleme:

Kentin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan yeni Elazığ Caddesi'ndeki yol genişletme ve yenileme çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Elazığ Caddesi'nde başlatılan yol genişletme çalışmalarına devam ederken, yolun asfaltlanması ardından Fen İşleri Daire Başkanlığı, kaldırım ve peyzaj; Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ise, yeşillendirme çalışmalarına başladı. Elazığ Caddesi'ne 700 çınar, 20 çınar yapraklı akça ve 6 süs eriği ağaçlarının dikilmesi için çalışmaların startı verildi.

Elektrik hatları yeşile engel

Ağaçlar, ekiplerce dikilirken, caddede bulunan yüksek gerilim hatlarından dolayı bazı noktalara ağaçlar dikilmedi. TEDAŞ'ın hatları yer altına çekmesi durumunda kalan boş kısımlara sonradan ağaçlar dikilecek. Cadde üzerinde kaldırım ve bisiklet yolunun tamamlanmasının ardından Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, yolun duvar kısımlarına 600 sarmaşık ve 400 oya ağacı ekerek yaşayan duvar uygulamasını yaşama geçirecek. 15 bin adet mevsimlik çiçeğin dikileceği caddenin çehresi modern bir görünüme kavuşacak.

Görme engelliler için kaldırımlara takip tuğlası yerleştirilecek

Elazığ Caddesi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Yapım ve Kontrol Şube Müdürü Bahar Acar, Elazığ Caddesi'ndeki çalışmaların ilk olarak askeriye duvarlarının yer yer 6 ila 10 metre arasında geriye alınarak başladığını söyledi. Duvarın içeriye alınmasından sonra yol çalışmasına geçtiklerini ve kaldırım düzenleme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Acar, "Kaldırım çalışmalarında 21 bin 671 metrekare bazalt plak ve 5 bin 968 metrekare bazalt bordür döşenecek. Görme engelliler için kaldırımlara 6bin 8630 adet takip tuğlası yerleştirilecek. Yine yolun sathını tutturabilmek için Batıkent Meydanı tarafına 400 metre uzunluğunda perde duvar örülecek" dedi.

Bisiklet yolu tek tarafta olacak

Yolun Dağkapı'dan Seyrantepe'ye doğru 4, Seyrantepe'den Dağkapı'ya doğru ise 3 şeride çıkarılarak trafik akışının rahatlatılacağını ifade eden Acar, "Dağkapı'dan Seyrantepe'ye doğru 3 metre genişliğinde bisiklet yolu yapılacak. Diğer şeridin istenilen düzeyde geniş olmamasından dolayı bisiklet yolu sadece tek tarafta olacak" diye konuştu.

205 adet aydınlatma direği dikilecek

Yolun daha estetik bir görünüme kavuşması için caddeye toplam 205 adet aydınlatma direğinin dikileceğini ifade eden Acar, şöyle konuştu: "Caddenin yeşillendirilmesi için Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bir çalışma yürütüyor. Şuan yolun kaldırımlarını ağaçlandırmaya başlayan ilgili başkanlık, daha sonra yolun bitmesiyle birlikte bitkilendirme çalışmasına da başlayacak."

28 Kasım'da tamamlanacak

Elazığ Caddesi'ndeki çalışmaların 28 Kasım itibariyle tamamlanacağını belirten Acar, çalışmaların herhangi bir aksaklık yaşanmaması durumunda öngörülen tarihte tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title