Haberler

Elazığ Ailesi Kıbrıs'ta Katledilen Tabip Tuğgeneral Nihat Ilhan, Elazığ'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ailesi Kıbrıs'ta katledilen Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandıKIBRIS'ta 53 yıl önce Rum çeteleri tarafından eşi ve 3 çocuğu katledilen ve rahatsızlığından dolayı vefat eden emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, memleketi Elazığ'da bugün düzenlenen bir törenle...

Ailesi Kıbrıs'ta katledilen Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı

KIBRIS'ta 53 yıl önce Rum çeteleri tarafından eşi ve 3 çocuğu katledilen ve rahatsızlığından dolayı vefat eden emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, memleketi Elazığ'da bugün düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde organ yetmezliği sebebiyle 92 yaşında hayatını kaybeden emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan için, Elazığ İzzetpaşa Cami'inde tören düzenlendi. Törene, Vali Murat Zorluoğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Müsteşar Kemal Dürüst, Müsteşar Bumin Paşa, Büyükelçi Fazıl Can Korkut, Askeri Ataşe Albay Ali Korkut, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Emekli Tuğgeneral Nihat İlhan'ın naaşı, askerler tarafından top arabasına konularak Gazi Caddesi'nde bir süre taşındıktan sonra, İcadiye Şehitliği'ndeki aile kabristanına KKTC ve Türk Bayrakları ile sonsuzluğa uğurlandı.

Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan'a vefa borcu olan Kıbrıslı Türkler adına KKTC'den bir heyet cenaze törenine katıldı. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Müsteşar Kemal Dürüst Müsteşar Bumin Paşa, Büyükelçi Fazıl Can Korkut, Askeri Ataşe Albay Ali Korkut, cenaze öncesi geldikleri Elazığ'da Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti. Son yolculuğuna uğurlanan emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan'ın defnedilmesinin ardından ailesine hem Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem de Türk Bayrağı teslim edildi.

KUTU

Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, 1961 ve 1963 yılları arasında Kıbrıs Türk Alayı'nda Binbaşı rütbesinde doktor olarak görev yapmıştır. Görevi esnasında, Türk-Rum ayrımı yapmadan herkesin yardımına koşan Binbaşı Nihat İlhan, yardımseverliği ve sevecenliği ile bütün Kıbrıslılar'ın gönlünde taht kurmuş bir insandır. Binbaşı Nihat İlhan, kendisi ölümcül hastalığı bulunan hamile bir Rum kadının ameliyatını yaptığı esnada, evlerinin bulunduğu Lefkoşa'daki Türk Mahallesi'nin Rum çetesi EOKA'cılar tarafından basıldığı ve o bölgeden yoğun silah sesleri geldiği haberi ameliyathaneye kadar ulaşmıştır. Ameliyatı terk ederse hasta Rum kadının ve bebeğinin öleceğini bilen doktor, yüreği sızlaya sızlaya ameliyatı tamamlar. Hem annenin, hem de bebeğin hayatını kurtarır. 23 Aralık 1963 günü, bu fedakar doktor ameliyatta iken, Rum Çetesi EOKA'cılar, Türk mahallesini basmış ve korumasız olarak evlerinin banyosuna saklanan doktorun eşi ve çocuklarını, banyo küvetinde hunharca katletmişlerdir. Ameliyattan sonra şimşek hızıyla evine koşan Binbaşı İlhan, artık herkes tarafından bilinen Kıbrıs'taki Türk soykırımının simgesi haline gelmiş fotoğraftaki vahşet sahnesi ile karşılaşır. Eşi ve 3 ocuğunun boğazlanmış ve parçalanmış cesetleri, kanlar içinde birbirlerine sarılmış olarak küvetin içinde yatmaktadır. Tarihe, "Banyo Katliamı" olarak geçen bu olayı Kıbrıslı Türkler hiçbir zaman unutmamıştır. Katliamın yapıldığı Lefkoşa'daki ev müzeleştirilerek, "Barbarlık Müzesi" ismiyle, 1 Ocak 1996 tarihinde ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Dürüst Ali Korkut Elazığ Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title