Haberler

Elazığ'a 60 Milyon Hibe Desteği Sağlanacak

Elazığ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce, 60 milyon liralık hibe desteği sağlanacağı bildirildi.

İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, IPARD II programının 1. çağrısında sözleşme imzalayan yatırımcılara 60 milyon liralık hibe sunmak için saha çalışmalarına başlandı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen TKDK İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç, sahada yapılacak kontrollerle yatırım aşamasında önceden önlenebilecek hataların önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.

IPARD 2 programının 1. çağrısında yatırımcıya 60 milyon hibe desteği sunacaklarını dile getiren Sertaç, şunları kaydetti:

"TKDK destekleri ülke ekonomisine ve istihdamına uzun vadede olumlu yönde çok şey kazandıracaktır. Şu ana kadar ki kazanımlarına bakıldığında müthiş bir proje kültürü oluşmuş durumda. Devletin üretim için yatırımcıya sunmuş olduğu imkanların gerçekçiliği görülmüş, babadan, dededen kalma işletmelerin getirisi unutulmayıp bu taçlandırmayı yeni işletmelerle sürdürme inancı kazanılmıştır. Çarpan etkisi çok büyük olan yatırım alanlarına destek veriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title