Haberler

El- Nusra Üyeliğinden Yargılanan Sanığa Beraat

Samsun'da El-Kaide'ye bağlı El-Nusra terör örgütü militanı olduğu iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 24 yaşındaki Lokman Ö. delil yetersizliğinden beraat etti.

Samsun'da El-Kaide'ye bağlı El-Nusra terör örgütü militanı olduğu iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 24 yaşındaki Lokman Ö. delil yetersizliğinden beraat etti.

Lokman Ö., yaklaşık 1 yıl önce Antalya'ya giderek bir otelde çalışmaya başladı. Şüpheli, bir süre sonra iddiaya göre El-Kaide'ye bağlı El-Nusra terör örgütüne katıldı. 6 ay önce de yasa dışı yollarla Antalya'dan Suriye'ye geçip örgüt saflarında çatışmalarda yer aldı. Bir çatışmada çenesinden yaralanan Lokman Ö. tedavisinin bitmesinin ardından yine yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptıkları istihbarat çalışma sonucundan şüphelinin karayolu ile Samsun'a geleceğini belirledi. Samsun girişinde jandarma ile birlikte önlem alan ekipler, Lokman Ö.'yü bir firmaya ait otobüste gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında dava açılan ve 10 yıla kadar hapis cezası istenen Lokman Ö. ilk kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli Cezaevi'nde yatan sanık, duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Mahkeme heyetine ifade veren Lokman Ö., "Suriye'deki Türkmen halkının mağdur olduğunu haberlerde görüyordum. Bu zulme tepki olarak Suriye'ye gitmeye karar verip sosyal medya yardımıyla Türkmenlerle bağlantı kurmaya çalıştım. Daha sonra Türkmenlere yardım eden Nusret cephesinin varlığını öğrendim. Bağlantı kurdum. Daha sonra tek başıma Hatay'dan yürüyerek Suriye'ye geçtim. Nusret cephesinin Türkmenlerle hareket ettiğini düşünüyordum. Beni karşıladılar. 1 ay eğitim gördüm. Silah kullandım, ancak çatışmalara katılmadım. Nusret cephesinin terör örgütü olduğundan haberim yoktu. Benim bu örgütle bağlantım oldu, ancak herhangi bir bağım olmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin listesinde böyle bir terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Benim tek amacım Türkmenlere yardım etmekti. Daha sonra yakınımda patlayan bir bombadan gelen şaraplen parçasıyla yaralandım. Nusret cephesinin El-Kaide'den ayrılan bir örgüt olduğunu yaralandıktan sonra öğrendim. Tedavim tamamlanınca yine tek başıma yürüyerek Hatay'dan geçip Türkiyeye girdim. Terör örgütü üyesi değilim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Lokman Ö.'nün  delil yetersizliğinden beraatine karar verip tahliye etti.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

El Nusra Suriye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title