Haberler

El Emeği Göz Nuru Sergisi Açıldı

Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Ev Tekstilinde Açan Çiçekler' projesi kapsamında yapılan çalışmaların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Urfa City AVM' de 4 Gün boyunca açık olacak serginin açılışına Vali Yardımcısı Soner Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Ercan, Abdulkerim Yavuz, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Çalışanları, Okul Müdürleri ve Bayan kursiyerler katıldı.

Açılıştan sonra kursiyerlerden yaptıkları ürünler hakkında tek tek bilgi alan Vali Yardımcısı Soner Zeybek ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci gazetecilere birer açıklama yaptılar.

İlk Olarak Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptığı açıklamada Müdürlüğümüzce yürütülen Ev Tekstilinde Açan Çiçekler projesinde 50 ev hanımı bu proje sayesinde kurs görmektedir. Kursiyerlerimize giyim, el nakışları, dikiş nakış gibi kurslar verilmektedir. Sergimiz dört gün boyunca tüm halkımıza açık olacaktır. Projemizin amacı özellikle dezavantajlı ev kadınlarına hem sosyal hem de ekonomik olarak katkı sunmanın yanı sıra kadınlarımızın istihdama yönelik faaliyetlere aktif olarak katılımlarına imkan sağlamak olduğunu belirterek şöyle devam etti. Kadınlarımız bu proje sayesinde hem kendilerini geliştirme şansı buluyor hem de buralarda öğrendikleri ile ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bu başarılı çalışmalarından dolayı kursiyerlerimizi tebrik ediyor emeği geçen tüm arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum dedi.

Vali Yardımcısı Soner Zeybek ise yaptığı konuşmada "Sodes sayesinde açmış olduğumuz kurslarımız kadınlarımıza yönelik büyük fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Açılan kursların bir diğer önemi de kursiyerler buralarda sadece el becerisi öğrenmiyorlar. Aynı zamanda ufakta olsa aile bütçelerine katkı sunuyorlar. Bu projede emek ve sabır göstererek, çok değerli el emeği göz nuru eserlerini sergileyen tüm kursiyerleri buradan tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da buradan teşekkür ediyorum." diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Ercan Metin İlci Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title