Haberler

El Emeği Göz Nuru Çalışmalar Görücüye Çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (KAYMEK) eğitim alan kursiyerler, bir yıllık emeklerini 10.Geleneksel Yıl Sonu Sergisi ile görücüye çıkardı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim döneminin sona ermesi nedeniyle Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı, bazı il müdürleri, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nden üst düzey yöneticiler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan törende konuşan Özhaseki yıl boyunca emek verilerek ortaya çıkan eserlerin sergilendiği Geleneksel Yıl Sonu Sergisi'nin açılış programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Özhaseki, "KAYMEK bünyesinde yürütülen çalışmaları çok önemsiyorum. Burada arkadaşlarımız yıl boyunca bir şeylere emek veriyorlar. Kimi meslek öğrenirken, bir kısım arkadaşlarımız boş vakitlerini değerlendiriyor. Allah güzeldir, güzeli sever diye bir söz vardır. Evet Cenab-ı Hak kainata bir güzellik vermiş. Kendisi zaten işin başında güzelliğin kaynağı. Sonra da kulunun üzerinde, yapılmış işlerde güzelliği bekliyor. O güzelliği bu sergide hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Kayseri'yi geleceğe taşıyacak ve kültür-sanat şehri yapacak Abdullah Gül Üniversitesi, Bölge Hastanesi, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi, Kayseri Mahallesi, müze projeleri hakkında bilgiler veren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şehirler de insanlar gibi canlı organizmalardır. Onlar da bakım ister, her an tazelenmek ister. Ayrıca şehirler kendi içlerinde müthiş bir rekabetin içindedirler. Eğer biz bu rekabette geriye düşersek şehrimiz küçülür, göç başlar. Ancak bu şehirde insanların aradığı her şeyi bulabilecekleri bir ortam sağlayabilirsek kazanmış oluruz. Şehirlerin kaderi birazda o şehirdeki yöneticilerin ufuklarıyla ilgilidir. Biz, bu anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz. Büyük projeleri hayata geçiriyoruz ve risk de alıyoruz. Bunu yapmamızın tek sebebi bu şehre olan borcumuzdur."

Açılış konuşmalarının ardından KAYMEK ebru sanatı eğitmeni Rıza Dağaçar, Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'ye ebru sanatından yapılan başörtüsü ve kravat hediye etti.

KAYMEK kursiyerlerine Özhaseki ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikalarının verildiği programda daha sonra 10. Geleneksel Yıl Sonu Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Ticaret Merkezi Mehmet Özhaseki Melikgazi Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title