Haberler

El Ele Verip Dezavantajlı Gruplara Atölye Çalışması Yapacaklar

Yeniden Bir Yaşam Derneği ile Köy-Koop Manisa Birliği el ele vererek ortak projeler üretmeye devam ediyor.

Yeniden Bir Yaşam Derneği ile Köy-Koop Manisa Birliği el ele vererek ortak projeler üretmeye devam ediyor. Yeniden Bir Yaşam Derneği ile Köy-Koop, dezavantajlı gruplara yönelik atölyeler açarak, çeşitli kurslar verecek ve istihdama katkı sağlayacak.

Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, bu projede herkese kapılarının açık olduğunu söyleyerek, "İlk atölyemizi Ali Rıza Çevik İlköğretim Kurumları'nın orada tuttuk. Açacağımız atölyede çeşitli kurslar vermeye başlayacağız. Kadınlar, kızlar, engellilere yönelik kurslarımız olacak. Ben ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, bir şeyler üretmek istiyorum diyen herkese kapımız açık. Önce insanları öğreteceğiz. Hobi kursları açmak yerine meslek edindirme kursları açmaktan yanayız. İlk olarak kıyafet tasarım kursu açmayı planlıyoruz. Bu yönde Türkiye'nin birçok ilinden bu yönde talepler var. Talep doğrultusunda kurslar açacağız. Dokuma, el sanatları kurslarımız olacak" dedi.

İlk kursun Ekim sonunda başlayacağını kaydeden Funda Demirel, en büyük hedeflerinin istihdama katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Köy-Koop Manisa Birlik Başkanı Nurettin Dingaz, bugüne kadar el sanatlarına her zaman destek olduklarını kaydederek, "Özellikle kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının gün yüzüne çıkmasında çabalara her zaman destek olacağız. Yeniden Bir Yaşam Derneği bizim için önemli bir dernek. Halka yönelik projelere de destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Rıza Çevik Funda Demirel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title