Haberler

El Cezire Türk Çalışanları Eylem Yaptı

Güncelleme:

El Cezire Türk çalışanları, Mısır'da gözaltında tutulan 4 arkadaşlarının serbest bırakılması için Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

15 kişiden oluşan gazeteci grubu, İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak "Gazetecilik suç değildir" yazılı pankartlar açarak, meslektaşları için 21 Şubat 2013'te tahliye kararları çıkmamasını protesto etti.

El Cezire, gözaltında bulunan çalışanlarına Mısır'daki mahkeme tarafından tahliye kararı çıkmaması ve duruşmanın 5 Mart 2014 tarihine ertelenmesi üzerine küresel eylem gününe katılma çağrısında bulunmuştu.

Grup adına konuşma yapan El Cezire Arapça Haber Servisi Ankara Temsilcisi Ömer Kaşnam, protestoya katılan meslektaşlarına teşekkür ederek, El Cezire Genel Müdür Vekili Mustafa Souag'ın yayınladığı bildiriyi okudu. Kaşnam, "Dünyadaki bütün gazetecilere yapılan baskılara dayanışma gösterme amacıyla burada bulunuyoruz. Aslında şu an Mısır'da yaşananlar gazeteciliğin yargılanmasıdır. Bu yüzden insanların bilme hakkı ve Mısır'da göz altında bulunan El Cezire gazetecilerinin derhal serbest bırakılması için ifade özgürlüğü çağrısını kararlılıkla sürdürmemiz büyük önem taşımaktadır" dedi.

Bildiride, "Çalışanlarımıza karşı suçlamalar asılsız, kabul edilemez ve tamamen haksızdır. Gözaltına alındıkları andan bu yana baskılar artmaktadır. Bunu sürdürmeliyiz. Herkesin bu yüzden küresel eylem gününe katılmasını istemeliyiz. Gazetecilik suç değildir" denildi.

Konuşmanın ardından Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı da protestoya destek verdiklerini söyledi.

El Cezire İngilizce servisi muhabirleri Muhammed Fehmi, Peter Greste ve Baher Muhammed, "terörist gruba üye olma ve yalan haber" suçlamalarıyla 29 Aralık 2013 tarihinden beri, El Cezire Arapça Servisi muhabiri Abdullah El Şami ise hakkında herhangi bir suçlama bulunmadan 14 Ağustos 2013 tarihinden bu yana göz altında tutuluyor. El Şami, 23 Ocak'tan beri açlık grevi yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

El Cezire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title