Haberler

El Bab Şehitleri Gaziantep'e Getirildi

El Bab şehitleri Gaziantep'e getirildiGAZİANTEP - Fırat Kalkanı Harekatı'nda el geçirilen El Bab'da DEAŞ terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu şehit olan 2 asker, helikopter ile Gaziantep'e getirildi.

El Bab şehitleri Gaziantep'e getirildi

GAZİANTEP - Fırat Kalkanı Harekatı'nda el geçirilen El Bab'da DEAŞ terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu şehit olan 2 asker, helikopter ile Gaziantep'e getirildi.

Suriye'nin El Bab kentinin güneyindeki TADİF yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP'nin patlaması sonucu EYP ve mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından Astsubay Kıdemli Kavuş Hasan Çoban, Uzman Onbaşı Selman Çalık şehit olmuş, Piyade Yarbay Burak Yılmaz, Piyade Üsteğmen Nurullah Güllü, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Yellice yaralanmıştı. Saldırının olduğu bölgeden şehit ve yaralı askerler tahliye edilerek, sınırdaki Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına götürülmüştü. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine götürülürken, şehit askerlerin naaşı ise helikopterle Gaziantep'e gönderilmişti. Askeri helikopter Çocuk Hastanesi bahçesindeki piste inerken, şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşları helikopterden indirilerek, ambulansa konuldu. Şehitlerin cenazeleri, otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Şehitler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından düzenlenecek törenle memleketlerine uğurlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Asayiş

Hasan Çoban Gaziantep Suriye Asayiş Haberler

title