Haberler

Ekspres Yol'da İnşaat 2011 Ortasında Başlayacak

'Ekspres Yolda' Projelerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Tarafından Yılbaşına Kadar Tamamlanacağı, İnşaatın da 2011 Ortasında Başlayacağı Bildirildi.

Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenleri Menderes Caddesi, Şirinyer, Gürçeşme, Ufuk ve İşçievleri'ne ulaştıracak 7,5 kilometrelik 'ekspres yolda' köprülü kavşağın da bulunduğu ilk bölümün uygulama projelerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yılbaşına kadar tamamlanacağı, inşaatın da 2011 ortasında başlayacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yeşildere Caddesi'ni 'köprülü kavşak' ile aşarak Buca üzerinden Otogar'a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik ekspres güzergahın Onat Caddesi'ne kadar olan 1350 metrelik bölümü için uygulama projelerini yılbaşına kadar tamamlayacak, projeler tamamlandıktan sonra 2011 yılının ilk yarısında yapım ihalesinin tamamlanarak inşaata başlanması hedefleniyor.

Viyadük yüksekliği nedeniyle 'uçan yol' olarak adlandırılan projeye göre Yeşildere Caddesi ile paralelindeki Meles Çayı ve raylı sistem, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşak ile aşılacak. Köprülü kavşak ve söz konusu güzergahın düzenlenerek yapılması için uygulama projeleri yılbaşına kadar hazır hale getirilecek. Bu kısımda 2011 yılının ortalarında inşaat çalışmalarına başlanması hedefleniyor. Otogar'a kadar uzanacak diğer bölümler de etaplar halinde ele alınarak çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Yeşildere Caddesi üzerinden Onat Caddesi'ne kadar oluşturulacak köprülü kavşak ile hem Buca'ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek, hem de Buca'dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek.

Açtığı yeni imar yollarıyla kentte trafik yoğunluğu yaşanılan bölgeleri rahatlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu proje için bir dizi kamulaştırma çalışmaları da gerçekleştiriyor. Yeşildere Caddesi, Meles deresi ve raylı sistemin köprülü kavşak ile aşıldığı 7.5 kilometrelik güzergahın Menderes Caddesi'ne kadar olan 650 metrelik kısmında toplam 6624 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Buradaki kamulaştırmalar için toplam 4 milyon 542 bin 578 lira ödendi. Bu bölümden sonra devam eden 800 metrelik kısım için ise kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

(MED-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title