Haberler

Eksi 7 Derecede Dalış Yaptılar

Güncelleme:

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir gurup dalgıç kar yağışı altında ve hava sıcaklığının eksi 7 dereceyi gösterdiği ortamda Değirmendere açıklarında dalış yaptı.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bir gurup dalgıç kar yağışı altında ve hava sıcaklığının eksi 7 dereceyi gösterdiği ortamda gece İzmit Körfezi'nin Değirmendere açıklarında dalış yaptı.

Değirmendere sahilinde aralarında DHA Kocaeli muhabiri Ergün Ayaz'ın da bulunduğu 4 dalgıç 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde denize göçen enkazların bulunduğu alana dün gece hava eksi 7 dereceyi gösterirken dalış yaptı. Dalgıçlar zaman zaman kar yağmasına rağmen gece dalışın keyfini çıkardı. Su üstü brifinginin ardından dalış ekibi yaklaşık 15 metre derinde bulunan, 17 ağustos 1999 Marmara Depremi'nde buradaki kara parçasıyla birlikte denize göçen bina enkazına kadar indi.

GELENEKSELLEŞTİ

Marmara Karadeniz Dalış ve Cankurtarma Klubü (MARKA) dalış eğitmenlerinden Cihan Arslan yaptıkları kış dalışlarının artık gelenekselleştiğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Her yıl kar yağdığında mutlaka Değirmendere sahilinden batığa inerek dalış yapıyoruz. İki yıldır kar yağdında dalış yapıyoruz. Havanın eksilerde olması nedeniyle biraz üşüsek de dalış yapmayı sevenler için müthiş bir keyif oluyor. Yaklaşık 15 metreye kadar indik. 20 dakika boyunca da sualtında gezinti yaptık. Sualtı da ortalama 1 dereceydi. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Değirmendere Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title