Haberler

Eksi 15 Derecede Dilenen Minikler

Eksi 15 derecede dilenen miniklerMUŞ - Ağrı'nın Patnos ilçesinden gelip Muş'un Malazgirt ilçesindeki vatandaşlardan yardım talep eden Suriyeli sığınmacılardan yaşları 6 ile 9 arasında değişen dört minik kız çocuğunun, eksi 15 derecede karın üzerinde oturarak dilenmeleri yürek burkuyor.

Eksi 15 derecede dilenen minikler

MUŞ - Ağrı'nın Patnos ilçesinden gelip Muş'un Malazgirt ilçesindeki vatandaşlardan yardım talep eden Suriyeli sığınmacılardan yaşları 6 ile 9 arasında değişen dört minik kız çocuğunun, eksi 15 derecede karın üzerinde oturarak dilenmeleri yürek burkuyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak Ağrı'nın Patnos ilçesine gelen sığınmacılar, sabahın erken saatlerinde Patnos-Malazgirt arası çalışan araçlarla Malazgirt ilçesine gelerek dileniyor. Sığınmacıların içler acısı görüntüleri yürek sızlatırken, topladıkları parayla tekrar Patnos'a dönüyorlar. Malazgirt sokaklarında ekmek derdine düşen Suriyeli savaş mağduru minik sığınmacı kız çocukları, "Malazgirt halkı bize daha iyi davrandığı için geliyoruz. Evlerimiz Patnos'ta, buraya sabah saatlerinde gelip akşam tekrar evlerimize gidiyoruz. Yaklaşık 20-25 TL toplayabiliyoruz. Bu topladığımız paraları anne ve babamıza veriyoruz, onlarda bizlere yiyecek alıyorlar. Bizler halktan para talep etmezsek açlıktan ölürüz. Malazgirt'te yaşayan vatandaşlar çok merhametli, burada kimse bize yardım etmezse, bizler yemek parasını nereden bulacağız?" dedi.

Malazgirt halkı ise Suriyeli savaş mağduru olan bu kişilerin hangisinin yardıma muhtaç hangisinin yalan konuştuğunu bilemediklerini ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Malazgirt Patnos Ağrı Muş Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title