Haberler

Ekrem Memnun'dan Taraftarlara Sitem

EMRAH OKTAY - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde sezona 5'te 5 yaparak başlayan Galatasaray Odeabank'ın antrenörü Ekrem Memnun, maçlara ilgi göstermeyen sarı-kırmızılı taraftarlara sitemde bulundu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Memnun, sarı-kırmızılı taraftarların maçlara ilgi göstermemesi, ilk 5 haftalık performansları ve takımın yeni sezon hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çok mücadele eden ve kazanmak isteyen bir takım olduklarını düşündüğünü anlatan Memnun, şöyle konuştu:

"İyi oyuncularımız var. Taraftarımızın bu takıma sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Yeteri kadar taraftar desteği alamıyoruz. Bir kemik taraftar grubumuz var ama bu sayı çok az. Türkiye'de herhangi bir deplasmana gittiğimizde çok zorlu geçiyor. Salonlar dolu ve baskı oluşturan taraftarlar var. Biz o baskıyı burada oluşturamıyoruz. İnsanların, Galatasaray maçını seyirci baskısı açısından ağır bir deplasman olarak gördüğünü zannetmiyorum. Taraftarımızın geleceğini umut ediyorum. Kazanarak, daha iyi mücadele ederek, taraftara takımı sevdirip, desteklerini alacağız."

Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı takımın desteği hak ettiğini belirterek, şu ifadelerini kullandı:

Bu takım desteği hak ediyor. Bütçemiz küçüldü, şu oldu, bu oldu ama yarışın içindeyiz. Her zaman da yarışın içinde olduk. Hem maçları hem de taraftarları kazanmayı planlıyoruz. Başka bir yolumuz yok. Kadın takımı olarak, bizim kemikleşen bir taraftar grubumuz yok. Maçlara gelen küçük bir grup var, onlara teşekkür ediyoruz. Ne olursa olsun sürekli bizi destekliyorlar ama bu sayının artması gerekiyor. Geçen gün bir maça sadece 7 bilet satılmış. Bu iyi bir şey değil. Kadın basketbolunu seven kişilerin bu takıma sahip çıkması gerekiyor. 25 senedir bütün yarışların içinde yer almış ve şampiyonluklar yaşamış Galatasaray gibi bir takımın, en az 1500-2000 kişiye oynaması lazım.

-"Bu sezon zor bir lig olacağını düşünüyorum"

Sezonun ilk 5 maçını kazanmalarına rağmen zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini kaydeden Memnun, "5'te 5 yaptık ama lig daha çok yeni. Bütün takımlar oyununu oturtmaya çalışıyor. Oyuncular geç katıldığı için çok fazla antrenman yapma fırsatı bulamadık. Zaman ilerledikçe herkes kendi oyununu daha da oturtacaktır. Bu bizim için de geçerli. Lig için bu süreyi mağlubiyet almadan geçirmek çok önemliydi ama bu sezon zor bir lig olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

-"Biz hedef küçültmedik, daha doğrusu ben küçültmedim"

Deneyimli çalıştırıcı, takım olarak bütçede küçülmeye gitmelerine hedeflerinde bir değişiklik olmadığını anlatarak, "Biz hedef küçültmedik, daha doğrusu ben küçültmedim. Oyuncularımın da küçülttüğünü düşünmüyorum. Sadece bütçemiz küçüldü. Ona da yapacak bir şeyimiz yok. Galatasaray olarak kültürümüz ve alışkanlıklarımız var. Aynı hedefler için gideceğiz ama kolay olmayacak. Kadromuz daha dar. Geçen yıllardan daha zor olacak" ifadelerini kullandı.

-"Avrupa Ligi'ndeki ilk hedefimiz gruptan çıkabilmek"

Türkiye Ligi'nin yanı sıra Kadınlar Avrupa Ligi'nde de mücadele edeceklerini hatırlatan Ekrem Memnun, Avrupa'da ilk olarak gruptan çıkabilmeyi hedeflediklerini vurduladı.

WNBA'de sakatlanan Sancho Lyttle'ın sakatlığından dolayı takıma katılamadığını ve bu nedenle rotasyonda sorun yaşadıklarını aktaran Memnun, şöyle konuştu:

"Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz. Kadromuzun dar olması sıkıntı çıkartabilir ama inşallah bir sorun olmaz. Şu anda Sancho Lyttle sakat olduğu için gelemedi. WNBA'de oynarken ayağını kırdı. Yakın bir zamanda dönmesini bekliyoruz ama ne zaman oynayabileceğini tam bilemiyorum. Sakatlığı 4 ayı geçti. İnşallah bir an önce gelir. Allah korusun bir aksilik çıkarsa çok zorlanırız. Şu anda uzun rotasyonunda çok darız. Bu konuda yapacak bir şey yok, imkanlar bu. Avrupa Ligi'nde grubumuzda bulunan takımlar iyi yatırımlar yaptı. Kadrolarını güçlendirdirerek daha iyi geldiler. Oradaki ilk hedefimiz gruptan çıkabilmek." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Odea Bank Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title