Haberler

Ekrem İmamoğlu: "30 Mart'ta Beylikdüzü'nde Büyük Değişim Başlayacak"

Beylikdüzü 2019 Vizyonu ve Kentsel Gelişim Projeleri’ni düzenlediği tanıtım toplantısıyla açıklayan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “30 Mart’tan sonra Beylikdüzü’nde büyük değişim başlayacak” dedi.

Beylikdüzü 2019 Vizyonu ve Kentsel Gelişim Projeleri'ni düzenlediği tanıtım toplantısıyla açıklayan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "30 Mart'tan sonra Beylikdüzü'nde büyük değişim başlayacak" dedi.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü 2019 Vizyonu ve Kentsel Gelişim Projelerini düzenlediği tanıtım toplantısıyla açıkladı. İlçe protokolünün yanı sıra vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantı, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Beylikdüzü'nü İstanbul'un en iddialı ilçesi yapacaklarını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, "Hayalimiz Beylikdüzü'nü İstanbul'un en yaşanabilir, projeleriyle en çok konuşulan ilçesi yapmaktır. Artık hayata geçirme zamanı geldi" dedi.

"METRO, BEYLİKDÜZÜ'YLE BULUŞACAK"

Beylikdüzü'nde ulaşımının birinci sıra problem olduğunu, 2003 yılından bu yana projesi hazır olan metronun hala Beylikdüzü'ne getirilemediğine dikkat çeken İmamoğlu, "Metro Beylikdüzü'yle buluşacak. Alternatif ulaşım imkanları oluşturacağız. Tramvay, deniz ulaşımı ve bisiklet yolu gibi. Avrupa'da bile nadir rastlayabileceğiniz 46 kilometrelik bir bisiklet yolu projemiz var" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ DENİZLE BULUŞACAK"

30 Mart'tan sonra Beylikdüzü sahilinin herkesi kıskandıracağını söyleyen İmamoğlu, "Beylikdüzü'nün 13 kilometre sahili var ama ulaşılamıyor. Sahile sırtını dönmüş bir kentiz. Biz bu sorunu çözeceğiz. Projemiz ile yeni bir sahil anlayışı getireceğiz. Vatandaşlarımız bölgemizin en değerli çevresel kaynağı deniz ile buluşacak" dedi.

İmamoğlu, yıllardır yeşillendirilemeyen Yeşilvadi Projesi'ni ise, Yaşam Vadisi olarak hayat vererek İstanbul'un en büyük parkını Beylikdüzü'ne kazandıracaklarını söyledi.

"BEYLİKDÜZÜ ŞİŞLİ'Yİ GEÇECEK"

Beylikdüzü'nün sosyal yaşam merkezleri noktasında eksik olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde ne yazık ki insanların en önemli sosyal aktivitesi AVM'ler. Vatandaş Beylikdüzü sokaklarında yürümek istiyor. Biz Beylikdüzü'nde hayatı canlandıracağız. Beylikdüzü yayalaştırma projesiyle, tematik parkıyla, simgeleriyle Şişli'yi geçecek" dedi.

Toplumsal projeleriyle Türkiye'nin en iddialı müzeleri arasında olacak Yakın Tarih Müzesi, Görme Engelliler için Hissedilen Müze ve Botanikdeniz Müzesi'ni Beylikdüzü'ne kazandıracaklarını söyleyen İmamoğlu, "Hayat Beylikdüzü'nde gerçekten sanata, kültüre ve birçok canlılığa ev sahipliği yapacak" şeklinde konuştu.

"HASTANE HASRETİ SONA ERECEK"

"Beylikdüzü'nde hastane hasreti sona erecek" diyen Ekrem İmamoğlu, "Doğu ve batıda olmak üzere devlet eliyle en az iki hastaneyi sizlerden aldığımız güçle ilçemizle buluşturacağız. Evde sağlık hizmeti, mahallelerde sağlık ağı mutlaka oluşturacağız" diye konuştu.

Yakuplu'da sosyal konutların sorunlarının mutlaka çözüleceğine değinen İmamoğlu, "Biz onları hissetmiyorsak inancımıza ilkelerimize ters düşeriz. Oradaki insanlarımızı, hak ettikleri yaşam ortamıyla buluşturacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title