Haberler

Ekrem Erdem, dil ve Üslubun Önemini Anlattı

Güncelleme:

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, insanın değerinin dili nasıl kullandığıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Genel Başkanı ve AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, DED Kocaeli Şubesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sanat, Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde düzenlenen iftar programına Erdem'in yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Geneler Sekreter Ersin Yazıcı, DED Kocaeli Şube Başkanı Ali Yeşildal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile dernek yönetimi katıldı.

DİL YOKSA MİLLET DE YOK

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, yaptığı konuşmada, insanın değerinin dili nasıl kullandığıyla bağlantılı olduğunu belirtti. "Dil yoksa millet yok, insan yok. İyi insan kötü insan yok aslında. Dilini iyi kullanan var, kötü kullanan var" diyen Erdem, insanı diğer varlıklardan ayıran şeyin dil olduğunu vurguladı.

DİLİ KABA KULLANIYORUZ

Dilin çok önemli olmasına rağmen yeterince değer verilmediğini ifade eden Erdem, "Taksim Gezi olayları bir kez daha bize gösterdi ki, dili çok kaba kullanıyoruz. Sosyal medyada kullanılan dil, tasvip edilir bir dil değil. Yani insana yakışmayacak dil. Sanatçı dediğimiz birçok insanın orada dillerinin ne kadar kaba olduğunu gördük. Yani bu milletin mensubu olarak üzülmemek elde değil. Yanlış kelimeleri kullanmak, küfre, hakarete, yanıltmaya yönelik bir dil tasvip edilir bir dil değil. Biz de çok güzel sözler var. Dil bir bıçak gibidir. Dili iyi kullanırsan barışı sağlarsın, kötü kullanırsan savaşın malzemesi olabilir" şeklinde konuştu. Erdem, dilin hayat boyu geliştirilmesi gereken bir eğitimi içerdiğini, geçmiş yıllarda okullarda dilin kötü öğretilmesinin yanı sıra ortak bazı kelimelerin yok edildiğini dile getirdi.

DİLİ OLMAYANIN MEDENİYETİ DE OLMAZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Dil ve Edebiyat Derneği'nin güzel hizmetler yaptığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, dili olmayan bir milletin geleceğinin olmayacağını söyleyerek, "Dili olmayanın medeniyeti de olmaz. Bu yüzden dilimiz çok ama çok önemli" dedi.

BU HİZMETLERE SAHİP ÇIKILMALI

DED'in yaptığı çalışmaları yakından takip etmeye çalıştığını söyleyen AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ise bu hizmetlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

ONLARCA ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

DED Kocaeli Şube Başkanı Ali Yeşildal, "Dilimize sahip çıkmak zorundayız. Bu amaçla kurulan DED önemli çalışmalar yapıyor. Medeniyet buluşmalarıyla ünlü isimleri gençlerimizle buluştuk. Divan-ı Hikmet ve Mesnevi okumaları gibi onlarca etkinlik yapıyoruz. Gençlik birimizi oluşturduk. Onlar da hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar" diye konuştu.

Daha sonra Ekrem Erdem'e Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından hediye verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mahmut Civelek Ekrem Erdem Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title