Haberler

Dumanlı: Dersane Kapatmanın İmam Hatip Kapatmadan Farkı Yok

Güncelleme:

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı dersane kapatmanın imam hatip kapatmaktan farkı bulunmadığını bildirdi. Dumanlı, "İnşaat kadar büyük bir rant kapısı yok, bu mantığa göre onları da kapatalım... "Kanun zoru ile ben seni dönüştüreceğim' sözü bir siyaset mühendisliğidir... İnanan insanlar devlet kavramı ile bir ağır imtihan yaşıyorlar. Gördüğüm acı gerçek budur" açıklamalarında bulundu.

KONUŞULAN MANŞETİ ANLATTI

Türkiye'nin dershanelerin kapatılması girişimini öğrendiği Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu. Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'ın sorularını cevaplayan Dumanlı, eğitime vurulmak istenen darbeyi deşifre ettiklerini bildirdi. Dumanlı "Eğer bu taslak doğru ise diye bir tabir kullandık. Eğitime darbe eğitime büyük darbe. Yukarıda da eğer bu taslak doğruysa sonra tahkik ettik. Sağdan soldan aldığımız fikirlerle aldığımız kanaatlerle. İpuçları ile anladık ki taslak doğru. O zaman yukarıdaki üst başlığı değiştirdik eğer bu taslak yasalaşırsa dedik. Hala da aynı yerdeyiz. Bu taslak yasalaşırsa eğitime büyük darbe vurulmuş olur. Bu taslak yasalaşırsa eğitime büyük darbe vurulmuş olur. O günden sonraki gelişmelerde bütün bu sürecin doğru olduğunu gösterdi. Tabii ki mesela "yalan' dendi. Birinci gün öğleye kadar bir şey denmedi. İkindi vakti bir şey denmedi. Sonra akşamüstü yalan diyenler oldu. Neyi yalan?" diye sordu. 

"YALAN DEBİLEN HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI"

Dumanlı haber sonrası yaşananları şöyle anlattı: "Mesela. Müsteşar bey beni aradı. "Beyefendi neyi yalan bunu söyle yarına hemen yazalım.' Dedi ki "Dershaneler kapanmayacak.' tamam yarın manşet yapayım. Dershaneler kapamayacak. "Hayır tam o manada söylemiyorum da' diyor. "Levhası inecek Milli Eğitim'in çatısı altından çıkacak ama dershane devam edecek, neden çünkü ders ihtiyacı devam edecek' tamam onu yapalım. Sonra "yalan' denilen her şey tek tek doğru olduğu ortaya çıktı."

"DERSANELERLE İLGİLİ KARA PROPAGANDA YAPILIYOR"

Dumanlı dershanelerle ilgili kara propaganda yapıldığını belirtirken "Özel okul 10 lira 15 lira 20 lira 30 lira. Dershane 2 lira 3 lira. Şimdi yıllarca özel okula gönderemeyen aile lise sona geldiği zaman bir sene dişini sıkıyor çocuğunu bir sene sıkıştırılmış bir dershane programı ile aradaki uçurumu kapatıyor" dedi. Teşebbüs hürriyetinin çiğnendiğine dikkat çeken Dumanlı ''dershanelerin kapatılmasının İmam Hatiplerin kapatılmasından farkı yoktur. Yazarlar çizerler kendilerini düşünce kuruluşu üyesi diye takdim edenler. Bu kadar devleti kutsayıp sonra da kalkıp "kardeşim bu ihtiyaçları zaten devlet görecek size ne ihtiyaç var kardeşim' demesini fevkalade ben yadırgıyorum. İnsani bulmuyorum İslami de bulmuyorum. Çünkü eğer siz devlet gücü ile bir eğitim müessesinin kapatılmasını meşru görüyorsanız bizden öncekilerin devlet gücü ile kanun gücü ile imam hatipleri kapatmasını da meşru görmeniz lazım. Onunla bunun arasında teknik olarak hiç bir fark yoktur" dedi.

"DERSANE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE DEVAM EDECEKSE SONRA KOLHOZ, SOVHOZ AÇILSIN!"

Milli Eğitim'in insanların dershaneye ihtiyacı olmayacak performans göstermesini kendilerinin de istediğini belirten Dumanlı "Ama hem ihtiyaç devam edecek hem de biz bunu halk eğitim merkezlerinde yapacağız'' denildiğini belirterek, "Pardon hangi rejimle yönetiliyoruz? Yani diyorsun ki "özel sektörü ben buradan alırım ama ihtiyaç devam ettiği için devlet aracılığı ile yaparım' e o zaman bunun bir adım ötesi kolhozlar, sovhozlar, bir kısım sosyalist yapının getirdiği devletleştirmedir. Kamulaştırmadır" şeklinde konuştu.

"SİYASET VE TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPILIYOR"

Dumanlı dershanelerin kapatılmasını siyaset ve toplum mühendisliğine benzetti. Rant eleştirilerine cevap veren Ekrem Dumanlı " Türkiye'de inşaat kadar büyük bir rant kapısı yok onları da kapatalım o zaman'' dedi. Dumanlı açıklamalarına şöyle devam etti:

"Önce kapatacağız diyorsun buna tepki gelince hayır dönüştüreceğiz. Bu da çok incitici bir söz. Kanun zor ile ben seni dönüştüreceğim sözü bir siyaset mühendisliğidir. Bir toplum mühendisliğidir. Bunu yapmaya hiç bir ehli vicdanın hakkı yoktur diye düşünüyorum. Çok pahalı tamam pahalı restoranları da kapatalım. Burası bir rant kapısı. Bu ne biçim laftır ben anlamıyorum. Rant kapısı ne demek? O zaman TOKİ'ler de bir rant kapısı. Öyle değil midir? KİPTAŞ'lar da bir rant kapısı inşaat kadar büyük bir rant kapısı var mı? Oralardan başlayalım o zaman hepsini devlet yapsın. Özel hastaneler kapatılsın külliyen hepsi devlet hastanesine dönüştürülsün."

"İNANAN İNSANLAR DEVLET KAVRAMIYLA İMTİHAN YAŞIYOR"

Ekrem Dumanlı açıklamalarını "İnanan insanlar devlet kavramı ile bir ağır imtihan yaşıyorlar. Gördüğüm acı gerçek budur. Devlet gücü nerede hangi miktarda kullanılır aslında dershane meselesi bunun bir tabiri caizse bir göstergesidir. Bunun Türkiye'ye de Türkiye'deki bu güzel demokratik yapıya da faydasının olacağını düşünmüyorum. Bizim derdimiz bir hır gür çıkarmak değil ki, bir kavga çıkarmak değil ki, bir kalp kırmak değil ki. Bir güven zedelemesi değil ki. Ortada bir vaka var" diye tamamladı.


Kaynak: ANKA / Güncel

Samanyolu Haber Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500

Yorumlar (1)

mulhousebaris_demir_29@hotmail.com:

imam hatiple dersaneleri bir tutmak cok anlamsiz imam hatip in amaci dini on planda tutarak egitim vermek dersanelerin amaci sinava hazirlayabilmek burdan ben bir baglanti goremiyom. dersaneyle imam hatipi bir tutmaniz kendinizi mesrulastirmaya calismaktan baska birsey degildir yaziklar olsun sizeeee

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title