Haberler

Ekrem Demirtaş Egiad Haberlerine Açıklık Getirdi

İzmir Ticaret Odası (İTO), meslek komiteleri ortak toplantısıyla ilgili basında çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

İzmir Ticaret Odası (İTO), meslek komiteleri ortak toplantısıyla ilgili basında çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

İzmir Ticaret Odası (İTO), Ekrem Demirtaş'ın meslek komiteleri ortak toplantısındaki konuşmasında, "Biz rapor değil, somut işler yaparız" şeklinde bir ifadesinin olmadığını bildirdi. İTO, basında çıkan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, "30.09.2015 tarihinde gerçekleştirilen meslek komiteleri ortak toplantısı ile ilgili bugün bazı gazetelerde çıkan haberlerde, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, Kemeraltı konusundaki raporları üzerine EGİAD Başkanı Seda Kaya'ya göndermede bulunduğu ifade edilmektedir. Ancak söz konusu haberlerde yer alan, 'Biz rapor değil, somut işler yaparız' ifadesi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın konuşmasında geçmemektedir. Konuşmasının yanlış yorumlanması üzerine, Demirtaş aynı gün konuya açıklık getirerek, kesinlikle böyle bir gönderme olmadığını Meclis kürsüsünden de ifade etmiştir" şeklinde ifadelerine yer verildi.

DEMİRTAŞ: "KESİNLİKLE BÖYLE BİR ŞEY YOK"

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, EGİAD'ın çalışmalarını takdirle izledikleri gönüllü bir kuruluş olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kemeraltı'yla ilgili konuşma yer alan ifadeler, sanki EGİAD'ın bugün hazırlamış olduğu rapora karşı söylenmiş gibi algılanmış. Kesinlikle böyle bir şey yok. EGİAD bizim çalışmalarını takdirle izlediğimiz bir gönüllü kuruluş. Raporlarındaki pek çok şey de doğru konular. Bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz konular. Örneğin, Kemeraltı'nın üstünün kapatılması gibi çok doğru öneriler. 20 maddelik öneriler var ve hepsi katıldığım konular. Kesinlikle EGİAD'ın raporuna karşılık söylenmiş sözler değildir. Böyle anlaşıldıysa düzeltmek istiyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seda Kaya Kemeraltı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title