Haberler

Ekranlara Yasak Geliyor

Güncelleme:

Merakla beklenen dizi Yasak başlıyor.

Bu aşkın adı YASAK

Başrollerini Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk'ün paylaştığı TMC'nin ATV'de yayınlanacak olan yeni dizisi YASAK, bugün başlıyor!

Yapımcılığını Erol Avcı'nın, yapımını TMC'nin üstlendiği, yönetmenliğini Binbir Gece, Aliye ve Zerda gibi dizilerin yönetmeni Kudret Sabancı'nın yaptığı,  Türkiye'nin ilk kadın romancısı Fatma Aliye'nin Muhadarat romanından esinlenilerek yola çıkılan "Yasak" dizisinin senaryosunu Emre Özdür, Volkan Sümbül, Ali Demirel ve Meryem Gültabak kaleme alıyor.

Yaklaşık 1 yıl süren senaryo çalışmaları ve dört aylık detaylı set hazırlıklarının ardından çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası'nda başlayan "Yasak" bu akşam ATV ekranında izleyicisiyle buluşacak.

Hikayesi Osmanlı döneminin son yıllarında geçen "Yasak"ın  kadrosunda Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk'ün yanı sıra Ezgi Eyüboğlu, Hakan Yufkacıgil, Gürbey İleri, Buket Dereoğlu, Tuğçe Kumral gibi başarılı oyuncular da rol alıyor.

Karaköy liman meydanı yeniden yapıldı

Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki on dönümlük alana setler kurulan dizi için, Karaköy limanı da adeta yeniden inşa edildi. 1000 metrekarelik alanda yeniden kurgulanan liman meydanına ayrıca Fikret Kuşkan'ın canlandırdığı Nazım karakterinin şirket binası için 600 metrekarelik yapı kuruldu. Burak Yamantürk'ün oynadığı Nejat karakterini İstanbul'a getiren tren de döneme uygun olarak yeniden tasarlandı.

Kostümler için titiz hazırlık

Dönemi yansıtmak için titiz bir çalışma yürütülen Yasak'ın, kostümleri de özel bir önemle hazırlandı. Dizinin kostümleri için set içerisinde 300 metrekarelik bir dikim atölyesi kurulurken, yaklaşık 2 ay içerisinde bin adet kostüm dikti. Kostüm ve aksesuarlar için yaklaşık 3500 metre kumaş kullanıldı.

ÖN HAZIRLIK

Senaryo çalışmaları yaklaşık 1 yıl sürdü.
4 ay süren ön hazırlık çalışmalarının ardından set çekime hazır hale geldi.
Dizi içerisinde yer alacak görsel efekt sahneleri için dönemin görsellerinden yola çıkılarak hazırlanacak görüntüler için 25 kişilik ekip yaklaşık 4 aydır çalışmalar sürdürüyor.

PRODÜKSİYON EKİBİ

75 kişilik dekor ekibi
15 kişilik kişilik tasarım ve terzi ekibi
90 kişilik set çekim ekibi
25 kişilik görsel efekt ekibi

ATÖLYELER

300 metrekarelik kostüm dikim atölyesi
250 metrekarelik dekor ekip hazırlık alanı

PRODÜKSİYON NOTLARI

Dizinin çekim mekanları Beykoz Kundura Fabrikası'nda yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerine kuruldu.
Nazım karakterinin köşkü 1500 metrekarelik alana; 12 ana mekan olmak üzere kuruldu.
Döneme uygun dekore edilen köşkün iç tasarımı Mısır ve Konya-Beyşehir'den getirilen malzemelerle hazırlandı.
1000 metrekarelik alana Karaköy Liman meydanı yapıldı.
Karaköy Liman meydanına ayrıca; 600 metrekarelik alan Nazım karakterinin şirket binası kuruldu.
Harici mekanlar için ayrıca 6 adet köşk fasatı inşaa edildi.
Dizinin ilerleyen bölümlerde göreceğimiz Hastane dekoru ve Kapalıçarşı'nın bir kısmı da hazırlıkları devam ediyor.
Nejat karakterini İstanbul'a getiren tren de döneme uygun şekilde yeniden tasarlandı.
Döneme ait çizimlerden yola çıkılarak 15 adet at arabası hazırlandı.
Görsel efekt sahneleri için 1000 metrekare blue box ve green box alanları yapıldı.

3500 metre kostüm kumaşı
1000 adet kostüm dikildi
1000 metre dekor kumaşı
2 ton dekor boyası
500 metreküp ahşap malzeme


Nazım Bey ve Calibe'nin evliliği: bir yanda aşk, bir yanda hırs

Dönemin önde gelen iş adamlarından Nazım Bey, eşinin ölümünden sonra uzun yıllar süren yalnızlığını, tüm beklentilerin aksine memur bir babanın kızı olan Calibe'nin aşkıyla unutur. Hiç düşünmeden Calibe ile evlenmeye karar veren Nazım Bey, bu evlilikle birlikte Calibe'nin geçmişini de hayatına sokacağını bilmemektedir.

Calibe, bir yanda önüne dünyaları seren, ona kendini değerli hissettiren hayran olduğu kocası Nazım Bey, diğer yanda ise yıllarca evlilik hayali kurduğu çocukluk aşkı Nejat'ın arasında kalır.
Yasak, bir kadının hırsını, bir adamın yalnızlığından aşkın büyüsüyle kurtuluşunu, bir başka adamın ise hayal kırılığı ile mücadelesini ve aslında her gün yıkılsa da yenisi kurulan hayalleri anlatıyor.

Ve bu aşk düğümü çözülmesi zor bir hal alıyor, çünkü aşkta adalet olmaz…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burak Yamantürk Fikret Kuşkan Karaköy Beykoz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title